Snouden otkriva nove tajne

       
Foto: American Civil Liberties Union

“Globalno zagrevanje je izmišljotina kojom je CIA prikrivala mnogo mračnije stvari”, izjavio je američki begunac.

Edvard Snouden, bivši radnik američke obaveštajne agencije CIA-e, izneo je nove kontroverzne tvrdnje u kojima optužuje svog bivšeg poslodavca za ‘kuvanje’ teorije o globalnom zagrevanju.

Snouden trenutno živi u Rusiji kao begunac nakon što je javno progovorio o tajnim operacijama praćenja i posmatranja.

U novom intervjuu za ruski list Moscow Tribune, Snouden tvrdi kako je CIA namerno raširila paniku od pojave zvane globalno zagrevanje, započevši celu ‘operaciju’ pedesetih godina prošlog veka. Cilj im je bio, kako kaže Snouden, da skrenu pažnju naučne zajednice od mnogo većih problema kao što je globalna trka naoružanjem, a ujedno su hteli da dobiju veću kontrolu nad istraživačkim institutima.

“U vlasništvu imam dokumente koji jasno ukazuju na to da je CIA izmislila celu stvar. Globalno zagrevanje je CIA-in pojam čiji je cilj bio zastrašivanje ljudi i skretanje njihove pažnje od ostalih strašnih stvari, poput masovnog nuklearnog naoružavanja svetskih sila. Agencija je milionima dolara potkupila svakog naučnika koji je bio spreman da javno potvrdi njihovu lažnu teoriju, tako da su mnogi naučnici s manjkom savesti učinili ono što im je rečeno kako bi bili isplaćeni. Iz tog razloga, danas imamo masu lažnih podataka koji potvrđuju tzv. globalno zagrevanje, toliko njih da bi svakog na svetu mogli da uvere da je ta izmišljotina ustvari- istina”, rekao je Snouden za ruski list.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments