Foto: Equinet

Na sajtu organizacije Schwulen Beratung Berlin navodi se da će, verovatno od januara 2023. godine biti otvorena dva dnevna boravka za 90 dece.

Tanjug prenosi tekst iz nemačkog tabloida Bild, u kojem direktor Berlinskog savetovališta za homoseksualce Marsel de Grot navodi da će u grupama “Ružičasti tigar” i “Žuto-zeleni panter” deci biti objašnjavano kako je biti gej ili lezbejka. Već sada ima 60 prijava.

“Nekoliko roditelja se javilo rekavši da bi sin voleo da im nosi haljine i šnale za rođendan. Nadaju se da će ovde imati više razumevanja sa nama nego u prethodnom dnevnom boravku”, rekao je De Grot.

On je rekao i da će, na primer, pred decom biti deset uobičajenih knjiga, ali da će biti i tri knjige u kojima se princ venčava sa princom.

Ovakav projekat bi trebalo da pomogne deci da se kasnije lakše izjasne ukoliko su homoseksualci.

Tanjug prenosi da su zainteresovane gej porodice sa decom ili građani Berlina koji žive u blizini.

Bild u tekstu piše da je problem što u odboru Savetovališta “zagovornik pedofilije” Rudiger Lautman. Ovaj profesor sociologije, koji je 1994. godine objavio knjigu “Die Lust am Kind” (“Požuda za detetom”) odbacio je tvrdnje da je “zagovornik” zlostavljanja ili pedofilije, navodeći da je pokušao da razume pedofile i njihov modus operandi.

De Grot je rekao da Lautman nema nikakve veze sa dnevnim boravkom, dodavši da bi to bilo “previše problematično”.

Više informacija o dnevnom boravku pogledajtena stranici Schwulen Beratung Berlin.

(Autor: Tanjug)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments