Foto: Printscreen/Instagram/kurir.rs

Srpska odbojkašica Aleksandra Jegdić prekinula je medeni mesec kako bi se pripremala sa reprezentacijom za Svetsko prvenstvo.

Aktuelne šampionke sveta braniće titulu na SP koje će od 23. septembra do 15. oktobra biti igrano u Poljskoj i Holandiji. Aleksandra Jegdić, libero nemačkog Potsdama i srpske odbojkaške reprezentacije, debituje za nacionalni tim. Malo je danas devojaka koje su spremne za takvu žrtvu, ali Aleksandra je pokazala koliko joj je stalo da brani boje države u koju je rođena.

Ona je karijeru počela u novobeogradskom Radničkom, igrala za Kolubaru, Železničar i Spartak, a od 2018. godine član je nemačkog Potsdama. Aleksandra Jegdić se ovog leta udala, ali je zbog poziva za reprezentaciju prekinula medeni mesec.

FOTO: OSSRB/Kurir.rs

O njenom nimalo zanemarljivom potezu pričao je selektor nacionalnog ženskog odbojkaškog tima Srbije Danijele Santareli.

– Odabrao sam najbolje i svaka od devojaka koje su na spisku su tu, jer to zaslužuju. Aleksandra se udala u julu. Pozvao sam je i rekao joj koja mi je ideja. Bila je na medenom mesecu. Verujem da nije bila srećna zbog mog telefonskog poziva, ali svakao jeste zbog poziva u reprezentaciju – rekao je italijanski stručnjak.

Srpske odbojkašice misiju odbrane titule počinju u C grupi, u Holandiji, u gradu Arnhemu, 25. septembra protiv Kanade. Dan kasnije igraju protiv Bugarske. Potom se sele u Poljsku, u grad Lođ. Meč protiv Nemačke je na programu 29. septembra, a onda do 1. oktobra igraće protiv Kazahstana i Amerike.

Kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
22/09/2022 23:14

Bljak, odvratno! 🙂