Novosadski kup

U saranji sa neprofitnom organizacijom ”NA MLADIMA SRBIJA OSTAJE” i medijskom kućom NS UŽIVO, održava se fudbalski humanitarni turnir u malom fudbalu – ”NOVOSADSKI KUP”. 

Turnir će se održati 26, 27,28 i 29. maja 2022. godine u Novom Sadu u ulici Petra Drezgića na Salajci. Učešće je ograničeno na 32. ekipe, igra se (5+1) u sastavu od 5 igrača i jednog golmana, s tim da svaki tim ima slobodu da prijavi do deseti igrača u slučaju umora i eventualnih povreda. Kotizacija po ekipi iznosi 7.000 rsd.

humanitarni turnir

Igra se na betonskom terenu. Sistem takmičenja je po principu kupa.Ostalo je još malo vremena do početka turnira a vremena za prijave je sve manje, zato pozivamo timove da se što pre prijave zbog ograničenog broja ekipa.

Sredstva se prikupljaju za Andrejevu i Sarinu samostalnost. Andrej i Sara Dedović su rođeni 24.12.2014. godine, prirodnim putem, u 31. nedelji trudnoće. Odmah su prebačeni na odeljenje intezivne nege Dečije bolnice u Novom Sadu gde su na veštačkom kiseoniku bili 13 dana. Nakon toga, još mesec dana su boravili na odeljenju neonatologije u istoj bolnici. U tom periodu je Andrej imao sepsu, krvarenje u mozgu trećeg stepena uz proširenje moždanih komora  i infekciju mokraćnih kanala. Sara je dobila proširenje moždanih komora.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments