Nakon održane Konferencije Prve i Druge novosadske lige poznat je datum početka prvenstva kao i broj klubova koji će se takmičiti u sezoni 2022/2023.

Već 13. i 14. avgusta odigraće se prvo kolo Kupa FSS-a na teritoriji Fudbalskog saveza Grada Novog Sada u kojem će učestvovati samo klubovi Prve novosadske lige, ukupno njih osam. Već 17. avgusta odigraće se drugo kolo Kupa u kojoj će se odigrati ukupno pet utakmica, odnosno pobednici utakmica prvog kola i utakmica između najslabije plasiranih klubova koji ove godine igraju u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi Jug.

Parovi prvog kola Kupa:

 1. TSK – ŽSK
 2. Omladinac – Crvena Zvezda
 3. Bačka 1923 – Fr. partizan
 4. Tatra – Jedinstvo
 5. Dinamo – OFK Sirig
 6. OFK Jugović – OFK Futog
 7. Cement – Bačka (B)
 8. Fruškogorac – Petrovaradin

Nova takmičarska sezona u ligama počinje 20. i 21. avgusta kada će se u obe lige odigrati prvo kolo. Tog vikenda na programu je ukupno šesnaest utakmica. Tri dana kasnije, tačnije 24. avgusta odigraće se drugo kolo u Drugoj novosadskoj ligi.

Prvo kolo Prve novosadske lige: 

 1. Dinamo – ŽSK
 2. Petrovaradin – OFK Futog
 3. OFK Jugović – Omladinac
 4. Bačka 1923 – Cement
 5. Crvena Zvezda – Jedinstvo
 6. Tatra – Bačka (B)
 7. Fr. partizan – OFK Sirig
 8. TSK – Fruškogorac

Svoje utakmice subotom na domaćem terenu igraju : Fr. partizan, OFK Futog, Omladinac, Cement i Crvena Zvezda, dok ostale ekipe svoje utakmice na domaćem terenu igraju nedeljom.

Prvo kolo Druge novosadske lige:

 1. Hajduk (Č) – slobodan
 2. Sofeks – Sloga
 3. Obilić – Čenej
 4. Miletić – Vinogradar
 5. Slanobarac – Borac (NS)
 6. Hajduk (G) – Titel
 7. Borac (R) – Železničar NS
 8. Proleter 1951 – Susek

Druga novosadska liga u sezoni 2022/2023 brojaće petnaest klubova. Iako je više nedelja razmatrano da se ”druga” liga razdvoji na ”istok” i ”zapad” zbog većeg broja klubova (njih 18), dan pred Konferenciju klubova čak tri kluba su odustala od takmičenja. Iz tog razloga zadržan je standardni format takmičenja, ali sa jednim klubom manje u odnosu na prošlu sezonu. Klubovi koji se ove godine ne takmiče ostali su i dalje aktivni, nisu se ugasili već iz određenih razloga ove sezone se neće takmičiti.

nsuživo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments