Na zapadnoj obali jezera Palić u subotu i nedelju održaće se 58. veslačka regata Vojvodina Open (Otvoreno prvenstvo Vojvodine).

Na ovom takmičenju će učestvovati blizu 200 veslača i veslačica svih uzrasnih kategorija iz 11 veslačkih klubova Srbije. Oni će se takmičiti u preko 120 takmičarskih posada u svim veslačkim disciplinama.

I prvog i drugog dana program počinje u 11:00 časova kvalifikacionim trkama, a finalne trke su na programu oba dana od 14:00 do 17:00 časova u subotu odnosno do 16:00 časova u nedelju kada će biti proglašen i ukupni pobednik Vojvodina Opena Palić 2020.

Priređivači takmičenja su Veslački savezi Srbije i Vojvodine uz podršku Grada Subotice, a domaćin i organizator je Veslački klub “Palić” koji ovu regatu organizuje već skoro šest decenija na prelepom Paliću, a sam klub ove godine obeležava i značajan jubilej – 100 godina (vek) postojanja i uspešnog rada.

Tim povodom Veslački klub “Palić” će u nedelju posetiti rukovodstvo Veslačkog saveza Srbije i Veslačkog saveza Vojvodine i tom prilikom će se u Veslačkom klubu “Palić” održati i sednica Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments