Košarka reprezentacija
Foto: starsport/Kurir.rs

Selektor Srbije Svetislav Pešić i reprezentativac Marko Gudurić održali su konferenciju za medije uoči puta na Evropsko prvenstvo.

Pešić nije otkrio kojih će dvanaest košarkaša povesti na Evrobasket, rekavši da će to učiniti u sredu posle treninga. Košarkaši Srbije su ostvarili dve važne pobede u kvalifikacijama za Mundobasket, protiv Grčke i Turske, pa puni samopouzdanja idu u Prag.

Na Evrobasketu će igrati sa domaćinom Holandijom (2. septembar), domaćinom Češkom (3), Finskom (5), Izraelom (6) i Poljskom (8).

“Trudićemo se da ne bude negativnih iznenađenja sa naše strane. Oporavak mora da bude dobar i mentalno, ne samo fizički. Nema euforije posle pobede ili padanja u nesvest od tuge u slučaju poraza. Svakako ćemo biti kritikovani. Moramo da napredujemo iz jedne u drugu utakmicu. Danas svako svakog može da dobije u jednoj utakmici. Svi još misle da smo Jugoslavija, MVP 1, MVP drugi, to je motivacija za sve ekipe koje nas čekaju u Pragu. Sve što treniramo moramo pozitivno da demonstriramo na terenu. Imamo vrhunske igrače, imamo iskustvo. Trudimo se da im pokažemo pravi put. Mi smo tu da se prilagodimo njihovim navikama, njihovim mogućnostima”, izjavio je Pešić na konferenciji za medije uoči puta u Prag.

Selektor će sutra saopštiti spisak od 12 košarkaša na koje će računati na EP, pošto se ne zna hoće li Nemanja Nedović i Nemanja Bjelica moći da pomognu ekipi.

“Najvažnije je zdravlje. Igra se praktično svaki dan. Ništa se tu ne menja. Igraće 12 igrača. Korona je tu i velika, naporna sezona iza igrača. I plus pored svega su i te kvalifikacije koje su sve ekipe igrale. Ogroman napor, vrlo je čudno da to nisu bolje organizovali, povećali broj igrača za turnir”.

Sa naše strane gledišta, mi se još nalazimo u procesu unapređenja svega i igre i razumevanja, dodao je selektor.

“Moramo da pobeđujemo, ako treba da idemo za Berlin, što je naš cilj. Ostale ciljeve ste vi sami postavili, tako da mi ne moramo. Kroz prvu rundu u Pragu želimo da unapredimo igru, da ostanemo fizički u dobrom stanju”, rekao je Pešić.

Selektor Srbije rekao je da nema nameru da eksperimentiše sa Nikolom Jokićem i Nikolom Milutinovim u istoj postavi.

“Razmišljamo o svemu. I da igramo sa tri beka. U prednosti si ako radiš svoje stvari onako kako si trenirao i ako si to doveo do perfekcije. Da je neko drugo vreme, mi bismo s aspekta nekih taktičkih zamisli igrali tako. Ali bolje da zbunimo protivnika, a ne sami sebe. Sve pripremamo koliko možemo”, zaključio je Pešić.

B92.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments