Претрага
Претрага
Close this search box.

Počela sezona u brzinskom motociklizmu- Vukašin Bajić osvojio prvo mesto

Foto: Ustupljena fotografija

Sezona u brzinskom motociklizmu je počela u organizaciji MSS I AAIMC.

Na prvoj trci koja se održala od 17. do 19. maja na stazi Grobnik, jednoj od najlepših u ovom delu Evrope, nadomak Rijeke, naš takmičar Vukašin Bajić je postigao zapažene rezultate u klasi 1000SBK i CUP 1000 kako na Alpe Adria-Evropskom, tako i u nacionalnom šampionatu.

U konkurenciji od 34 takmičara iz svih delova Evrope u subotnjim kvalifikacijama je zauzeo 3. mesto na gridu i tako sebi osigurao prvi red za početak trke. Na prvoj trci u subotu je završio kao prvoplasirani u nacionalnom i drugoplasirani u Alpe Adria prvenstvu u nedelju uz male promene na motociklu i njegovom željom za pobedom je uspeo da dođe do prve pozicije u oba šampionata i tako sebi osigura trenutno vođstvo u generalnom plasmanu na tabeli.

Foto: Ustupljena fotografija

Takođe, VITALON RACING TEAM je postigao veliki rezultat osvojivši srebrni pehar u konkurenciji klubova, a tome su doprineli, pored Bajića, takmičari kluba, Kristijan Ivanoski (CUP 600) i Bojan Majkić (1000STK).

Rezultati nacionalnog prvenstva:

Subota

1. Vukašin Bajić-Vitalon Racing Team
2. ⁠Miomir Pojić-Spark Racing Team
3. ⁠Danilo Mladenović-Spark Racing Team

Foto: Ustupljena fotografija

U nedelju je poredak bio isti.

Sledeća trka za AAIMC šampionat se vozi od 14. do 16. juna na stazi Pannoniaring u Mađarskoj, a za nacionalni šampionat od 12. do 14. jula na stazi Navak kod Pećinaca.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Maverik 1958
27.05.2024 10:44

Bravo Vule,svaki uspeh u Evropi za naš sport,a posebno za motociklizam je velik!

Povezane vesti