Претрага
Претрага
Close this search box.

Bačka: Putevi, železnica, dečija igrališta i još mnogo toga

Foto: Vojvodina uživo
BAČKA – U proteklih sedam dana, Bačka je svedočila značajnim infrastrukturnim ulaganjima i inicijativama za podršku zajednici, obuhvatajući obnavljanje puteva, železničkog saobraćaja, opremanje vrtića, dečija igrališta, ulaganje u različite sportske objekte, dodelu nove sportske opreme, dodela zdravstvene opreme, otvaranje međugeneracijskog sportskog parka…

Jedna od glavnih vesti ove nedelje jeste početak realizacije projekta “Osmeh Vojvodine” koja će povezivati Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Srpsku Crnju. Država je izdvojila 100 miliona evra za izgradnju ove 175 kilometara duge saobraćajnice, koja će obuhvatiti 11 petlji, 12 raskrsnica i 152 mosta, a očekuje se da radovi traju dve do tri godine.

Pored toga u Subotici je ponovo uspostavljen železnički saobraćaj između Segedina i Subotice nakon osam godina, a vozovi će saobraćati redovno prema novom rasporedu. Cena karte u jednom pravcu iznosi 741 dinar.

Opština Bački Petrovac je investirala 9 miliona dinara u izgradnju tri dečija igrališta u naseljima: Bački Petrovac, Kulpin i Maglić.

Takođe, urađena je rehabilitacija Novosadske ulice u Temerinu, od izlaska iz Bačkog Jarka, iz pravca Novog Sada, do Čilaga (raskrsnica Novosadske ulice i Čaki Lajoša).

Grad Sombor će sufinansirati projekat uvođenja gasa u vrtić “Pčelica” u Čonoplji kako bi grejanje postalo efikasnije i ekološki prihvatljivije.

Fudbalski savez Srbije nastavlja sa donacijama sportske opreme manjim klubovima, a FK “Radnički 1905” iz Bajmoka, FK “Đurđin” i FK “Tavankut” su među dobitnicima. Ova inicijativa ima za cilj podršku lokalnim klubovima i unapređenje infrastrukture.

Foto: Sportski savez Subotica

U Somboru je zvanično otvoren SPA i WELLNESS centar na Gradskom bazenu, pružajući građanima mnoštvo novih sadržaja i usluga. Ovo je deo šireg projekta unapređenja sportske infrastrukture.

Takođe, u toku iste nedelje proslavljeni vaterpolista Vanja Udovičić posetio je Sombor i istakao da je grad primer odlične prakse u oblasti školskog sporta. Gradsko veće podržava različite sportske inicijative, uključujući i sanaciju divlje deponije u naseljenom mestu Gakovo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Jedna od vesti ove nedelje je ulaganje pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu koji nastavlja snažno da podržava sportski razvoj Subotice ulaganjem više od 17 miliona dinara u različite projekte, uključujući rekonstrukciju tenis hale, investicije u košarkaški teren, podršku atletskom klubu i opremanje gimnastičke sale.

Foto: Vojvodina uživo

Od zdravstvenih ulaganja Dom zdravlja Bečej je dobio blizu 9,4 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za nabavku novog sanitetskog vozila i medicinske opreme, unapređujući tako kvalitet zdravstvenih usluga.

Foto: opština Bečej

U parku “Tikvara” u Bačkoj Palanci otvoren je međugeneracijski sportski park koji uključuje igralište za decu, teretanu na otvorenom, stoni tenis, stoni fudbal i šah, finansiran u potpunosti od strane Republičkog PIO fonda.  Takođe, opština Bačka Palanka je iz sopstvenog budžeta sa 9,1 miliona dinara finansirala uređenje sportskog terena i dečijeg igrališta u bloku Partizan.

Foto: Vojvodina uživo

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je pripadnike MUP-a angažovane na suzbijanju iregularnih migracija na Paliću i najavio istrajnu akciju sve dok se problem ne reši.

Foto: Vojvodina uživo

Ovo su samo neki od brojnih projekata i inicijativa koje doprinose razvoju Vojvodine.

vojvodinauzivo

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
dule
02.12.2023 15:42

i mnogo mnogo milona u dzepovima sns tajkuna,za te pare se moglo posla cele srbije renovirati

Povezane vesti