Претрага
Претрага
Close this search box.

„Čistoća“ sutra nastavlja akciju suzbijanja odraslih komaraca

Foto: JKP „Gradska Čistoća“ Beograd

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u ponedeljak, 8. jula i to u ranim jutarnjim časovima od 3.30 časova.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Dunav od Crvenke ka Pančevačkom Mostu, Dunav od naselja 13. maj, potom Pregrevica, Zemunski kej, nasip od Progara ka Jakovu, SC „Surčin“, naselje Ključ, naselje Grmovac, Bojčinska šuma, nasip Progar, kanali u Boljevcima i Nautičko selo, naselja Ralja, Trešnja, Šuplja stena, Ranžirna stanica, Sremačka šuma, groblje Orlovača, Dorćol, Profesorska kolonija, Botanička bašta, Mali Mokri Lug, Jajinci, Mirijevo, Zeleno brdo, Kumodraž, Veliki Mokri Lug, Banovo brdo, Čukarička padina, Senjak, Prokop, Lisičiji potok, Topčidersko brdo, Diplomatska kolonija, Lekino brdo, Konjarnik, Sunčana Padina, i Cvetanova Ćuprija.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Apelujу na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode u dvorištima, podmetače za saksije, gume, staru burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama „Gradske čistoće“ omoguće nesmetan rad, jer će ove godine to biti izuzetno važno, imajući u vidu veoma nepovoljne vremenske uslove.

Takođe, apelujemo i na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.
Ekipe JKP „Gradska čistoća“ nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага