Претрага
Претрага
Close this search box.

Devet godina od pokušaja ubistva Vučića u Potočarima: Za skandalozni napad na državnika do danas niko nije odgovarao

Foto: AP/Marko Drobnjakovic

Tačno devet godina je prošlo od skandaloznog pokušaja ubistva tadašnjeg predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, gde je otišao da oda poštu žrtvama Srebrenice.

Jedan državnik i lider odlučio je da ode u Memorijalni centar Potočari kod Srebrenice, pokaže pijetet prema žrtvama i položi cvet za nevino stradale ljude.

Isti onaj cvet, koji mu ustaški režim u Zagrebu nije dozvolio da položi za srpske mučenike koji su stradali u genocidu u logoru Jasenovac od 1941. do 1945. godine, mestu stratišta više stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma i drugih nacionalnosti, koji su tamo brutalno mučeni i ubijeni od strane zločinačke NDH-a.

Tog 11. jula 2015. godine, sve je počelo u 12.15 minuta kada je razularena masa probila zaštitnu ogradu i krenula ka Vučiću i njegovoj pratnji uzvikujući “Alahu ekber”.

Ka tadašnjem srpskom premijeru i njegovoj delegaciji, poletele su flaše, kamenice, upaljači, busenje od iskopanih grobova, cipele i razni drugi predmeti, uz psovke, opštu galamu i povike: “Ubij četnika”.

Foto: AP/Marko Drobnjakovic

Vučićevo obezbeđenje odmah je reagovalo, pokušavajući da ga zaštite svojim telima i kišobranom, za razliku od obezbeđenja skupa koje nije mrdnulo.

Dok je trajao ovaj linč razularene mase koja je htela Vučićevu glavu, tadašnji srpski premijer nijednog trenutka nije ustuknuo.

Iako je znao da mu je život ugrožen, nijednom nije pognuo glavu pred ruljom. Nije hteo da osramoti Srbiju i zemlju koju predstavlja, po cenu života.

Do danas niko nije odgovarao za ovaj skandalozni napad na državnika druge države. Ni posle devet godina ne zna se ko je hteo da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, što ukazuje na potrebu da se zapitamo da li je u pitanju nesposobnost ili zla namera. Do dana današnjeg napadači nisu identifikovani iako su nadzorne kamere sve snimile.

Inicijativa za smenu tadašnjeg direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsada Vilića odbačena je kao neosnovana.

Niko nije kriv za pokušaj ubistva tadašnjeg srpskog premijera, niko nije kriv za 3.500 nedužnih srpskih civila koje su pobili srebrenički muslimani.

Srpske žrtve se ne broje, srpskim žrtvama se niko ne klanja.

Očigledno da nekima do pomirenja nije stalo, već samo do podmetanja genocida srpskom narodu i neprestanim ucenama.

24sedam.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Блок2
11.07.2024 13:22

Што јест јест. Човек отишао да се поклони а они му приредили атентат. Муслиманима из босне сви криви. Па сад пазите шта радите

Gost
neznalica
11.07.2024 14:09

jeste li svesni da je ovakva “medijska” retorika izazvala ratove devedesetih u kojima su izginule tolike žrtve s obe strane? Sram vas bilo “novinari”!

Gost
Marko
11.07.2024 15:58
Odgovori  neznalica

To nisu novinari. Svaka budala može da pise ovako samo mu pošalju šta treba

Gost
M
11.07.2024 18:35
Odgovori  neznalica

Одхеби више са том наметнутом мантром и спином о ” медијској реторици” која је изазвала ратове деведесетих. То само код малоумних пролази. Паметни људи знају како настају ратови и како је почео рат 90-тих…

Povezane vesti