Претрага
Претрага
Close this search box.

Dinkov portal krivi Srbiju za NATO agresiju

Foto: YouTube printscreen/gibanica
Javnost se još nije smirila od skandaloznog nastupa Dinka Gruhonjića na REBEDU festivalu, gde je za sve živo krivio Srbe i Srbiju, a usledila je nova provokacija.
Foto: Facebook printscreen

Na godišnjicu NATO agresije Dinkov portal Autonomija info objavila je tekst sa naslovom “Godišnjica NATO bombardovanja: Zarobljenici kulture lažnog sećanja”. Iz naslova se može zaključiti ko je po Dinku Gruhonjiću kriv za bombe koje su 78 dana, neprekidno razarale našu zemlju.

Izgleda da Dinko Gruhonjić svoju filozofiju da je govor mržnje sloboda govora, a reakcija na provokacije napad na “slobodno” novinarstvo, preneo i na svoj portal.

Dinkovi sledbenici krive Srbiju za započinjanje ratova, “masovne zločine i pljačku” u bivšoj Jugoslaviji, optužuju Srbiju za “sistemsku represiju, gaženje sloboda” kosovskih albanaca, agresiju na susede, ratne zločine, etničko čišćenje, genocid.

Foto: YouTube printscreen/Radio-televizija Vojvodine

“Nacionalistička propaganda traje već decenijama, pa su notorne laži i falsifikati odavno zamenili činjenice i istinu. A činjenica je da su Slobodan Milošević i njegovi saradnici učinili sve što je u njihovoj moći da dođe do rata sa zapadnom alijansom i da su se trudili iz petnih žila da oteraju Kosovo iz Srbije.”, ovako Dinkov portal opravdava NATO agresiju, bombardovanje i bacanje osiromašenog uranijuma. Za portal Autonomija info pripadnici MUP-a koji su ubijani od strane OVK, i zločini albanskih separatista ne postoje, već je za sve kriva isključivo Srbija.

U istom ritmu autošovinizma nastavljaju dalje: “Kosovski Albanci su sistematski obespravljeni, ponižavani, zlostavljani i svedeni na građane drugog reda.”, “…predstavnici kosovskih Albanaca na čelu sa Ibrahimom Rugovom pružali su gandijevski, nenasilni otpor represiji vojske i policije. Po završetku ratova, Oslobodilačka vojska Kosova je počela da se sukobljava sa policijskim i paravojnim formacijama, što je eskaliralo u otvoreni rat 1998. godine”. Dinkov portal u svom tekstu legitimne snage SR Jugoslavije, policiju i vojsku, koje se po Ustavu nalaze na svojoj tertoriji, preimenuje u paravojne formacije!  Smaknuće 22 srpska civila u selu Klečka, kao i trgovinu organima u Žutoj kući ni ne spominju, to je verovatno bila legitimna aktivnost, legitimne OVK. Ova “Oslobodilačka vojska” je valjda oslobađala delove Srbije od paravojnih formacija države Srbije…

Policijsku akciju u Račku, gde su se pripadnici PJP (posebnih jedinica policije) sukobili sa teroristima OVK-a, Dinkov portal opisuje sledećim rečima: “Polovinom januara otkriveno je 45 leševa albanskih civila u Račku…”. Za Dinkov portal teroristi OVK su civili.

Foto: YouTube printscreen/RTS Sajt – Zvanični kanal

Dinkov portal Autonomija.info na samom kraju piše – “Prvo su učinili sve da dođe da rata, odbili su sve predloge, sabotirali sve pregovore, s gnušanjem odbacili sva diplomatska rešenja, a onda tobož žale zbog žrtava rata. Među ožalošćenima posebno se izdvaja predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je šampion u svemu, pa i u empatiji, on neprekidno nariče nad onima koji su dali život za otadžbinu.”

Sramotna je činjenica da u podužem tekstu, Dinkov portal imenuje Srbiju i njeno rukovodstvo kao jedinog krivca za bombardovanje. Dinko ne pominje nijedan zločin OVK. Dinkov portal ne pominje sankcije koje su nametnute celoj državi i svim građanima, …

24. mart se obeležava od pre osam godina, kada je vlast pod vođstvom Aleksandra Vučića jasno i snažno nazvala stvari pravim imenom – ne intervenicija, ne Milosrdni anđeo, ne bombardovanje, već agresija!

Da podserimo, pre 25 godina, prema podacima Savezne Rebublike Jugoslavije ubijeno je 3.500, a ranjeno više od 12.000 ljudi tokom agresije na Srbiju.

Ubijeno je 79 dece.

Uništeno i oštećeno  je 25.000 stambenih objekata, onesposobljeno 470 km puteva i 595 km pruga. Oštećeno je 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 dečjih vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture i 44 mosta, dok je 38 razoreno.

I za to je verovatno krivo rukovodstvo Srbije i građani Srbije…

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Roza
25.03.2024 18:17

Ko stoji iza tog nacionaliste i stiti ga. Filozofski fakultet u NS ,treba da vas je sram svih srba i studenata koji slusaju predavanje jednog iznoguda koji se i dalje oglasava sa mrznjom prema Srbiji u koju je pobegao iz Banja Luke, njega nije bolelo bombardovanje, verovatno je i tad bezao malo u Republiku Srpsku,malo u Lijepu njihovu. Srbija ga skolovala, zaposlila na fakultetima u Novom Sadu, svugde se uvukao da truje i u novinarstvu, nagrade dobijao u Srbiji.Nista cudno od toboze starosedeoca koji se utrkuju da ga zastite jer njima smetaju srbi kolonisti, prognani a nesmetaju kad im dodje… Učitaj još »

Gost
SNS Uzivo
25.03.2024 20:08
Odgovori  Roza

Nemoguce da je prosecan nas covek glup kao vi, jednostavno nije moguce! 🙂

Last edited 27 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Gg
26.03.2024 09:33
Odgovori  SNS Uzivo

Moguće, Ti si živi dokaz.

Gost
Liman
26.03.2024 06:16

Ma ovaj Gruhonjic je obican klosar, taksira dilere i navijace po gradu. Maltretiraju ljude po kvartu decenijama.

Gost
GP
26.03.2024 07:49

Ovoga fasistu treba osuditi na dozivotnu robiju!

Gost
M
26.03.2024 09:06

Nije ovde više u pitanju šta Dinko Gruhonjić i ekipa oko njega radi,kakve stavove propagiraju,već šta će država Srbija,odnosno tužilaštvo da preduzme( a nažalost u tom tužilaštvu ima ih gorih od Gruhonjića).Taj i takav čovek ne može i ne sme biti predavač na državnom univerzitetu.Preispitati kako je i na koji način, Gruhonjić dobio državljanstvo Srbije i isto mu uskratiti.

Povezane vesti