Претрага
Претрага
Close this search box.

DIREKTOR PIO FONDA GOVORIO O NOVOJ POMOĆI ZA PENZIONERE I POVEĆANJU PENZIJA: Saopštio je sve detalje

Penzioneri
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Arhiva

Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović juče je, 4. dana podele paketa solidarnosti penzionerima, posetio Udruženje penzionera u Kuršumliji.

On je u posetu otišao zajedno sa predsednikom Saveza penzionera Srbije, prof. Andrejom Savićem i predsednikom Opštine Kuršumlija, Vojimirom Čarapićem, gde su porazgovarali sa penzionerima i da se uvere kako se odvija podela paketa solidarne pomoći u jednom od 176 udruženja u Srbiji.

Zahvalan sam penzionerima na velikoj borbi za našu državu i svestan sam da su nas na taj način obavezali, a i motivisali da se još više borimo i radimo, da otvaramo nove fabrike i nova radna mesta, kazao je tom prilikom Ognjenović. Samim tim imaćemo veće plate i penzije i moći ćemo da planiramo i realizujemo nove projekte kako bi im omogućili kvalitetniji život u trećem dobu.

​Podela jednoobraznih paketa solidarne pomoći za penzionere sa visinom penzije do 24.987 dinara počela je u ponedeljak, 20. maja i očekujemo da će u narednih nekoliko dana svih 55.000 penzionera koji imaju pravo na ovaj vid pomoći dobiti svoje pakete, poručio je direktor Fonda PIO.

Foto: Pexels

Ognjenović je na početku podele paketa 20.maja posetio udruženje penzionera u Rakovici.

On je prilikom ovih susreta sa penzionerima kazao da država brine o njima na više načina, kroz povećanje penzija, besplatno banjsko lečenje, pakete solidarnosti, kao i putem projekta Penzionerska kartica.


Kako je istakao, penzionere do kraja godine očekuje još jedno i to osetno povećanje penzija samo ukoliko se nastavai dosadašnji dobar rezultat u naplati doprinosa Fonda PIO.

Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić /

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti