Претрага
Претрага
Close this search box.

Ekipe „Čistoće” i sutra nastavljaju akciju suzbijanja komaraca

Foto: JKP „Gradska Čistoća“ Beograd

Beograd, 18. jun 2024. godine – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u sredu, 19. juna u periodu od 18 časova do ponoći, a akcijom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Ada Međica, Ada Ciganlija ka Ostružnici, Dunavac, Opovački dunavac, Preliv, Besni fok, Vrbovsko, Široka greda, Nasip Mali Raj – Jabučki Rit, Nasip Crvenka – Besni Fok, Batajnica, Šangaj, Busije, Ugrinovci, Blokovi 44, 45, 70, 70a, Stara Bežanija, Bežanijska kosa i Blok 49, Ledine i Surčin.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.
Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага