Претрага
Претрага
Close this search box.

EXPO2027: Srbija sutra (VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo
BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obići će sutra pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027, gde će prisustvovati ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Naša redakcija, Vojvodina uživo, snimila je kako napreduju radovi na početku gradnje objekata za svetsku izložbu EXPO2027. Sjajne kadrove iz vazduha pogledajte u videu:

Privode se kraju pripremni radovi, gde je prema procenama nasuto 4,5 miliona kubnih metara peska i skoro milion kubnih metara kamena.

Foto: Vojvodina uživo

– Samo na ovom delu, dakle ovde gde će biti sedam hala novog sajma i EKSPA, biće oko 1.647 šipova, od kojih je već negde stotinak šipova postavljeno do dubine i do 18 metara i ovaj će posao biti završen u narednih par nedelja“, izjavio je ministar finasija Siniša Mali tokom obilaska gradilišta.

Foto: Vojvodina uživo

U planu je izgradnja i 1.500 novih stanova, 5 saobraćajnica dužine 7,8 kilometara i petlja koja je vezana za obilaznicu oko Beograda.

„Da do 2027. godine prosečne plate budu 1.400 evra, što će reći da u Beogradu budu najmanje 1.900 evra, što je na nivou velikih evropskih gradova danas i to samo za tri godine, kao i penzije više od 650 evra“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je da se gradi novi grad i istakao da će „bukvalno sve da procveta“, rekavši da je ovaj projekat od velikog značaja za budućnost čitave zemlje.

„Hotelijerstvo, ugostiteljstvo – bukvalno će sve da procveta“, kazao je Vučić.

„Nikada nismo brže napredovali u svojoj istoriji i zato vas molim da pomognemo, da izguramo još ove četiri godine najjače što možemo, da budemo ponosni domaćini EXPO 2027. Imamo još mnogo toga da uradimo, a zemlja će nam izgledati potpuno drugačije. Moramo da nastavimo da radimo, da se borimo, da ne odustajemo“, dodao je predsednik Srbije.

Najveće gradilište u Srbiji!

– U okviru programa „Skok u budućnost – Srbija 2027“, ćе do 2027. godinе, biti uložеno oko 17,8 milijardi еvra u oko 320 projеkata širom našе zеmljе koji trеba da podignu kvalitеt života građana Srbijе, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Osim toga, najavio je izgradnju i obnovu škola, zdravstvenih ustanova, auto-puteva, saobraćajnica i brzih pruga. Takođe je istakao da će EXPO 2027 biti prilika za dalji rast i razvoj Srbije, s očekivanih tri miliona posetilaca, te da će se zemlja predstaviti na pravi način. Sve ovo, kako je naglasio, stvara uslove za povećanje plata i penzija, kao i za dalji napredak i razvoj, s ciljem dostizanja BDP-a od 100 milijardi evra do 2027. godine.


vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
30.04.2024 21:10

Boze mili koliko li ce nas kostati ova ludost… 🙂

Last edited 27 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Aleksandar
01.05.2024 10:48
Odgovori  SNS Uzivo

Boze mili koliko si glup

Gost
Nikola
01.05.2024 09:23

Još jedna Oskarova manipulacija i lopovluk.

Povezane vesti