Претрага
Претрага
Close this search box.

Fedor Emelianenko odlikovan Ordenom svetog apostola Luke – Poslednji imperator moli sve ljude dobrog srca i koji su u mogućnosti, da pomognu obnovu manastira Oreškovica! (VIDEO)

Foto: wikimedia commons/Bruno Massami

Fjodor Vladimirovič Emilijanenko (Fedor Emelianenko), čuveni “Poslednji imperator”, po mnogima, najbolji je svetski MMA borac svih vremena.

Slavni borac je mnogobrojno puta do sada dokazao da je veliki prijatelj i dobrotvor srpskog naroda i srpskih svetih manastira.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Prilikom poslednje posete Srbiji dodeljen mu je Orden svetog apostola i jevanđeliste Luke prvog reda, od Eparhije Braničevske i vladike Ignjatija, kao velikom ktitoru i obnovitelju manastira Oreškovica, zadužbine Svetog velikomučenika cara Lazara, koju svojim velikim trudom i bespoštednim zalaganjem, od samog početka, obnavlja jeromonah Dušan Sinait, sa sestrinstvom manastira.

Posebnu zahvalnost za ovu objavu dugujemo Željku Mijiću koji je Fjodoru kao član porodice i neizmerno ga voli i poštuje i bratski ga podržava i prati u svim velikim delima koja između ostalog čini za naš narod i svetinje.

Foto: Ustupljena fotografija

Svi koji žele da pomognu obnovu ove velike svetinje, duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa srpskog naroda, mogu to učiniti uplatama na žiro račun 160-135764-87  u “Intesa” banci, ili direktnim pozivom na broj u manastiru,  +381 64 957 47 84 (monahinja Vaznesnija).

Fjodor to čini od srca i iz velike ljubavi i poziva sve koji su u mogućnosti da učine koliko je u njihovoj moći, u slavu Božiju, a na zajednicu bratskog srpskog i ruskog naroda! Slava Bogu za sve!

U video koji sledi možete da pogledate najznačajnije momente Fjodorove karijere:

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti