Претрага
Претрага
Close this search box.

HRVATSKI JAVNI SERVIS: U Ujedinjenim nacijama se desila diplomatska pobeda Srbije (VIDEO)

Foto: Printscreen

U dnevniku hrvatskog javnog servisa (HRT) moglo se čuti priznanje o diplomatskoj pobedi Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Rezoluciju su podržale 84 države, manje nego što se očekivalo i to ipak govori o diplomatskoj pobedi Srbije uz pomoć podrške. Ovim rečima je u prilogu koji je emitovan na Dnevniku HRT-a opisano glasanje o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

– Rezoluciju o Srebrenici su predložile Nemačka i Ruanda, a Hrvatska je jedna od 40-ak sponzora. Uprkos tome što se u rezoluciji ne spominje krivica nijednog naroda, Srbija i Republika Srpska, uz podršku Rusije, danima su žestoko lobirale protiv njenog izglasavanja. Rezoluciju su podržale 84 države, manje nego što se očekivalo i to ipak govori o diplomatskoj pobedi Srbije uz pomoć podrške. Videli smo brojne države latinoameričke i afričke države koje su se prepoznale u rečima srpskog predsednika kako ‘moćne zapadne zemlje kroje međunarodnu politiku po svojim aršinima’. Zanimljivo je i da je Kina koja je poslovično suzdržana, danas ipak glasala protiv kao i Mađarska – navedeno je u emitovanom prilogu.

Podsetimo, sramna rezolucija o Srebrenici usvojena je danas na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 zemalja bilo uzdržano, glasova protiv i uzdržanih ukupno je bilo 87. Prema tome, samo 43 odsto zemalja u svetu je glasalo za nametnutu rezoluciju o Srebrenici, dok je 57 bilo protiv ili uzdržano.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
24.05.2024 09:45

Pa kazem ja da ste trebali reci pobedili smo, narod u Srbiji je krečana ne bi ni primetili razliku… 🙂

Last edited 19 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Dule
24.05.2024 13:15

Pobedili smo NATO pobedili rezoluciju,ma nema nama ravnih na ovom svetu…hahahahaha

Povezane vesti