Претрага
Претрага
Close this search box.

KAKO DO SUBVENCIJA U POLJOPRIVREDI: Detaljan postupak za sve paore, nema para ukoliko ne ispratite proceduru

Foto: Pixabay

Poljoprivredne proizvođače koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala ePodsticaji trebalo bi da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave https://euprava.gov.rs/ kako bi prihvatili rešenja, koja na taj način postaju pravosnažna i izvršna, što omogućava isplatu sredstava.

Neophodno je da poljoprivredni proizvođači prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju zahteva za subvencije koje je isporučeno u njihovo eSanduče i ukoliko nemaju primedbe, odreknu se prava na žalbu saglasno Uputstvu za odustanak od žalbi. Na taj način sredstva će biti brže isplaćena na korisnički račun prijavljen u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Foto: elements.envato.com

Uputstvo za odustanak od žalbi – ePodsticaji

Ukoliko su poljoprivredni proizvođači podneli zahtev za ostvarivanje prava na refakciju plaćene akcize putem platforme eAgrar (odnosno eRPG) takođe je potrebno da redovno proveravaju svoje eSanduče na portalu eUprave https://euprava.gov.rs/, prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju.

Odustanak od prigovora na pomenuta rešenja podnosi se prateći uputstva u delu Podnošenje žalbi i odustanak od prigovora putem platforme eAgrar (eRPG). Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti na kontakt telefone Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100, 011/30-20-101 i 011/30-20-118 ili 0800/106-107, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji na adresi https://uap.gov.rs/#kontakt i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar, na adresi https://eagrar.gov.rs .

kurir.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Paor
25.03.2024 07:14

Ajde! Razlog vise da se oteze sa isplatom. Jel mi ništa drugo ne treba da radimo samo da sedimo i proveravamo? Jel nije logično da se,ako prodje rok za zalbu koji je naveden u rešenju, rešenje smatra pravosnaznim? Šta ce oni kojima je neko pomogao da unese zahtev i ne čitaju razne “objave”? Primer: Zahtev unet polovinom februara, resenje doneto 5.marta i prihvaceno. Od isplate, nista do dana današnjeg. Mi u poslu do guše, zaduženi na “zeleno” ili vec kako ko, jer od subvencija nista, “a kad ce biti, ne zna se”.

Gost
Raco
25.03.2024 19:35

Nema ovo veze sa logikom. Kad se donese rešenje i ako je usvojeno što bi mi odustajali ko bajagi od žalbe. Zar ne treba ako je sve u redu i usvojeno rešenje po automatizmu isplatiti novac već dokonih palamudite samo da se odugovlači.

Gost
Maja
28.03.2024 13:48

Nemojte da zbunjujete ovaj i onako sluđen narod. Naslov da nema para ako ne isprate proceduru i ne odustanu od žalbe nije tačan, već će samo ubrzati isplatu

Gost
Alex
28.03.2024 17:30

Hah u 8 mesecu su mi prihvatili subv.. a para jos nema

Povezane vesti