Претрага
Претрага
Close this search box.

Mala Anja, učenica iz Rume, sprema se da Srbiju vine u vrh na međunarodnom šahovskom prvenstvu

Foto: Pexels

Dvanaestogodišnja talentovana šahistkinja Anja Mitrović, učenica Osnovne škole „Zmaj Jova Jovanović” iz Rume, spremna je da zasija na međunarodnom šahovskom nebu dok predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu za mlade u brzopoteznom i ubrzanom šahu za 2023. godinu. Ovo takmičenje održava se u Sloveniji, u Brežicama, u okviru Termi Čatež, u periodu od 27. septembra do 1. oktobra 2023. godine, piše ozon.rs.

Anja Mitrović, koja je i član mlade reprezentacije Srbije, takmiči se u kategoriji „open“ i „žene“ za uzrast do 12 godina. Njen talenat i posvećenost šahu doveli su je do ovog važnog trenutka u njenoj šahovskoj karijeri.

Na ovom prvenstvu, Anju očekuje izazovna borba, gde će se suočiti sa šahistima iz različitih zemalja. Takmičenje obuhvata 9 kola u ubrzanom šahu i 9 kola u brzopoteznom šahu, što zahteva brzinu razmišljanja, preciznost i duboko šahovsko razmišljanje.

“Igraću svim srcem za Srbiju, za svoj grad, svoj klub, školu i svoje drugare koji me bodre od kuće i navijaju za mene”, poručila je Anja.

Anjin talenat i predanost šahu nisu prošli neprimećeno u njenoj lokalnoj zajednici, gde je postala inspiracija mnogima, posebno mladim šahistima. Njeni roditelji, škola „Zmaj Jova Jovanović“ i čitava Ruma su uz nju, pružajući podršku u ostvarenju njenih šahovskih snova.

Očekujemo da će Anja Mitrović ostvariti sjajne rezultate na Evropskom prvenstvu za mlade i dodatno unaprediti svoju šahovsku karijeru, donoseći radost i ponos svojoj zemlji. Srbija će sa nestrpljenjem pratiti svaki njen potez na šahovskoj tabli dok se takmiči sa vršnjacima iz Evrope.

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti