Претрага
Претрага
Close this search box.

MALI HEROJ VELIKOG SRCA: Mia (5) ošišala KOSU I DONIRALA DECI koja BOLUJU OD RAKA!

Printscreen/Instagram

„Neka moja kosa bude i tvoja kosa”, a Mia je odsekla 30 centimetara kose i postala heroj velikog srca

Petogodišnja devojčica Mia Ilčić iz Beograda gajila je kosu od rođenja, a onda je jednog dana odlučila da se ošiša i da svojih nekoliko gustih repova donira deci oboleloj od raka. Njena mama Milica ne krije da je ponosna na svoju ćerku koja je sama, videvši jednu devojčicu bez kose u parku kod Dečje bolnice u Tiršovoj, rešila da njoj i njenim drugarima pomogne.

Mia je odsekla 30 centimetara kose, a sve zbog dece koja boluju od raka.

– Pre nekih dva meseca Mia i ja smo šetale parkom kod Dečje klinike u Tiršovoj i tu je bila jedna devojčica sa mamom koja nije imala kosu. Verovatno prima hemioterapije. Mia ju je gledala i zapitkivala me je zašto ta devojčica nema kosu. Objasnila sam joj da je ona bolesna i da dobija jake terapije usled kojih joj opada kosa, na šta je Mia iz prve rekla: ‘Ja želim da joj dam svoju kosu’. Ostavila me je bez teksta – priča nam ova mama.

Printscreen/Instagram

Milica je pronašla udruženje „Uvek uz decu“ koje već tri godine sprovodi projekat „Neka moja kosa bude i tvoja kosa“ i kaže da je procedura za doniranje vrlo jednostavna.

 Devojčice traba da imaju dugu kosu, do 30 santimetara, čista, negovana, odete kod frizera koji su upoznati sa tom procedurom da se naprave male kike ili repići koji se iseku. Ta kosa se uvije u foliju i odnese kod vlasuljara koji napravi periku – objasnila je mama Mie Ilčić, malog – velikog heroja.

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dusan
28.06.2024 09:06

Svaka cast. Treba i svi odrasli da se ugledamo na malu devojčicu koja je dopirala svoju kosu. Zdrava bila i živela 100 godina.

Povezane vesti