Претрага
Претрага
Close this search box.

Ministar Vučević obišao porodicu palog borca potpukovnika Gorana Ostojića

Foto: Screenshot

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas, u Bačkom Dobrom Polju, porodicu nekadašnjeg načelnika štaba 63. padobranske brigade potpukovnika Gorana Ostojića, koji je herojski dao život braneći svoju zemlju 1998. godine na Košarama, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Tom prilikom, ministar je obišao i radove na renoviranju kuće u kojoj je rođen potpukovik Ostojić, a u kojoj će biti i deo posvećen palom borcu.

U razgovoru sa udovicom potpukovnika Ostojića Marinom i sinom Bogdanom, ministar Vučević zahvalio je što čuvaju uspomenu na Gorana već 26 godina. “Naša je dužnost da čuvamo večno sećanje i pamćenje i odajemo počast palim borcima, upravo zbog potpukovnika Gorana Ostojića i svih stradalih heroja, jer njihova dela ne smeju da se zaborave”, poručio je Vučević. Tim povodom, ministar odbrane uručio je Marini Ostojić Zlatnu plaketu Ministarstva odbrane, sinu Bogdanu paradni bodež, a potom je zasadio drvo trešnje u dvorištu kuće, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Foto: Screenshot

Marina Ostojić zahvalila je ministru odbrane na današnjem susretu i izrazila uverenje da će Ministarstvo odbrane i Republika Srbija uvek biti tu za porodicu Ostojić i porodice svih palih boraca. Današnjem obilasku prisustvovali su pripadnici 63. padobranske brigade i tom prilikom kapetan prve klase Aleksandar Spasić uručio je sinu palog borca Bogdanu, kao poklon jedinice, zastavu s nazivom jedinice i znakom 63. padobranske brigade, padobransku beretku i komplet desantnog padobrana. Obilasku su prisustvovali predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i članovi Udruženja veterana 63. padobranske brigade, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane. (Kraj) jsi/ Potpukovnik Goran Ostojić rođen je 20. januara 1962. u Bačkom Dobrom Polju. Poginuo je 28. jula 1998. u rejonu Juničkih planina komandujući jedinicama 63. padobranske brigade u sprečavanju ilegalnog naoružavanja terorističkih snaga i njihovo ubacivanje iz Albanije na Kosovo i Metohiju.

tanjug

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
14.04.2024 07:27

Samo ti ovde srbuj, tamo odakle su tvoji ne smeš

Gost
Niški
14.04.2024 15:26
Odgovori  Milan NS

Ostojić mi bio i komšija u B. Adžije u Nišu a i kolega , jedino sam ja “Srbovao” u 72goj specijalnoj a on u 63ćoj.. Nego tebe da pitam : gde si ti “Srbovao” za to vreme? Kući, po kafićima.. psujući i pljujući po onima koji krvarili i umirali za to vreme za tebe? Ili možda nismo “tvoji” kad ti već smeta “srbovanje” po državi Srbiji.. i što onda ne otpališ iz iste ako ti Srbi i Srbija te i “Srbovanje” smeta .. u Republici Srbiji??? Hoćeš da “hrvatujemo” možda.. “amerikanimo”?? U usta te mrtva .. ljubim. I u čelo… Učitaj još »

Povezane vesti