Претрага
Претрага
Close this search box.

MUP IZDAO HITNO UPOZORENJE: U ovom delu Srbije očekuju se OPASNE NEPOGODE, veliki rizik od POPLAVA I GROMOVA

Foto: elements.envato.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, izdao je upozorenje za Mionicu, večeras i sutra, za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

Predviđa se veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada.

Radi se o opasnim i veoma opasnim vremenskim pojavama, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja i materijalnih dobara.

“Apelujemo na građane da budu veoma obazrivi, da se redovno informišu o meteorološkim uslovima i prate savete nadležnih službi i Opštinskog štaba za vanredne situacije”, apelovao je MUP.

Očekuju se bujične poplave

S obzirom na najavljeno, može se očekivati izazivanje bujičnih poplava, ozbiljnih teškoća u urbanim sredinama (posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problemi u saobraćaju i transportu, moguća pojava odrona i klizišta, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti kao i rizik od udara groma, što može dovesti do problema u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizika od iniciranja pojave vatre, problema u telekomunikacijama. Moguća je šteta na imovini i povređivanje ljudi.

Štab za vanredne situacije preduzima sve mere u cilju otklanjanja posledica elementarnih nepogoda koje su pogodile teritoriju opštine Mionica i podiže spremnost za preduzimanje mera na sprečavanju i ublažavanju posledica potencijalnih elementarnih nepogoda.

RHMZ izdao upozorenje

Večeras i tokom noći sa severozapada naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za grmljavinske nepogode praćene gradom, olujnim vetrom, velikom količinom padavina za kratko vreme i temperaturom u padu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ovo naoblačenje će se sutra proširiti na sve krajeve, uslovljavajući ponegde i obilne padavine, javlja RHMZ.

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага