Претрага
Претрага
Close this search box.

NESVAKIDAŠNJA ZAPLENA Carinici otvorili ceradu kamiona pa pronašli LUKSUZNI AUTOMOBIL (FOTO)

Foto: Uprava carine RS

Carinski službenici su u svakodnevnom radu svedoci neobičnih pokušaja krijumčarenja svih vrsta automobila od oldtajmera do najluksuznijih verzija četvorotočkaša. Za vikend, carinici su imali pune ruke posla, a sprečen je pokušaj krijumčarenja dva luksuzna automobila.

Carinski službenici na ispostavi Gornji Milanovac bili su zatečeni nesvakidašnjim prizorom kada su ispod cerade jednog kamiona ugledali sakriven automobil.

Neobičan slučaj je otkriven kada je, zahvaljujući analizi rizika, carinski službenik izašao da obavi pregled pristiglog kamiona koji je prema dokumentaciji iz Slovenije ka Srbiji prevozio tovar sirovina za proizvodnju boja i lakova.

Nakon što je sa vozila uklonjena cerada, u tovaru je pored prijavljene robe uočen i ”BMW” bez registarskih oznaka za čiji utovar je bilo potrebno angažovati viljuškar, a potom ga i dobro obezbediti da se ne bi pomerao tokom vožnje.

Foto: Uprava carine RS

Za vikend je i na graničnom prelazu Batrovci sprečen jedan pokušaj da se iz zemlje preko granice preveze luksuzni automobil ”Porsche Panamera 4s” čija je vrednost procenjena na preko 77.000 evra.

Slučaj je otkriven kada je na izlaz iz zemlje pristigao skupoceni automobil strane registracije za čijim je volanom bio srpski državljanin.

Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi, vozač automobila je odgovorio odrično, a potom je tokom detaljne kontrole utvrđeno da on zapravo nije vlasnik vozila kojim se uputio u inostranstvo.

Foto: Uprava carine RS

Kako domaći državljanin koji se našao za volanom, u trenutku kontrole nije posedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov za upravljanje vozilom sa stranim registarskim oznakama, auto je privremeno zadržan do okončanja postupka.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti