Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVA POMOĆ DRŽAVE: Evo ko ima pravo na prijavu i do kog datuma

Foto: elements.envato.com

U Zrenjaninu je raspisan javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima za smanjenje zagađenja vazduha prelaskom na ekološki prihvatljiviji energent, a domaćinstva na ovaj poziv mogu da se prijave do 31. jula, objavljeno je na oficijelnom gradskom sajtu.

Novac je namenjen za tri mere, od kojih je prva nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas zamenom postojećih uređaja prelaskom na ekološki prihvatljiviji energent, gde se po pojedinačnoj prijavi može dobiti najviše 85.000 dinara.

Foto: elements.envato.com

Druga mera je nabavka i instalacija kotlova na biomasu zamenom postojećih uređaja, za šta se po jednoj prijavi može dobiti maksimalno 110.000 dinara, a treća mera je nabavka i ugradnja toplotnih pumpi zamenom postojećih uređaja, gde je po pojedinačnoj prijavi predviđeno dobijanje najviše 200.000 dinara.

Za ovu pomoć države mogu da konkurišu domaćinstva koja stanuju u porodičnim kućama, a prijavni obrazac se može preuzeti na internet stranici grada Zrenjanina, kao i u mesnim zajednicama prema adresi stanovanja ili u odeljenju za privredu.

Espreso / Agencije/

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti