Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVA POMOĆ ZA PENZIONERE STIŽE VEĆ 20. MAJA: Možete da proverite da li ste ostvarili pravo

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije “Nezavisnost” završena je 29. aprila, a 20. maja počinje podela paketa, što je i objavljeno u najnovijem broju “Glasa osiguranika”, glasila Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Kompletna rang-lista je 30. aprila objavljena na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala PIO Fonda, a penzioneri imaju pravo prigovora na istu u roku ne dužem od osam dana od njihovog objavljivanja.

O prigovorima odlučuje komisija sastavljena od članova Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije “Nezavisnost”.

Foto: Pexels

Kada se završi obrada prigovora, konačne rang-liste biće utvrđene najkasnije do 17. maja, kako bi se omogućila blagovremena podela paketa zakazana za 20. maj.

Podsetimo, pravo na pomoć imaju pеnzionеri čija su primanja manja od 24.987,67 dinara, a oni pеnzionеri koji imaju primanja iz inostranstva, visinu iste trebalo je da dokumеntuju izvodom iz bankе, a obе njihovе pеnzijе u zbiru nе mogu biti vеćе od 24.987,67 dinara.

Espreso / Kurir / Tamara Barbuzan /

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
noke
03.05.2024 17:45

Nigde ne nadjoh obavestenje- vraata zakljucana- neradnici ne rade do 8.maja kako da ulozim prigovor?Kad istice? Vazi li 8.maja da se podnese…ako ne bude skinut sa te” nevidljive” table.Vise prijava ce proci- preko veza upisanih(cica i ujaka), koji zive u pordicama gde im rade sinovi i snaje…..)!!

Gost
noke
03.05.2024 17:47

Mesto leskovac- Pio leglo neradnika i postupanja po vezama…

Povezane vesti