Претрага
Претрага
Close this search box.

Održana konferencija o NATO bombardovanju Srbije u Pragu – Prikazan film o posledicama, a lekari predstavili studiju štetnih posledica ovog događaja (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram

U Pragu je održan međunarodni skup posvećen NATO bombardovanju nad Srbijom. Na skupu je prikazan potresan film Srdjana Aleksica o posledicama bombardovanja, dok su srpski lekari pod vođstvom dr Danice Grujičić predstavili sveobuhvatnu studiju štetnih posledica ovog događaja. Konferenciju je organizovao češki senator Jaroslav Doubrava, koji je svoju podršku srpskom narodu pokazao još od 1999. godine.

– Sinoć smo u Pragu održali međunarodni naučni skup posvećen NATO bombardovanju Srbije. Organizator konvencije bio je češki senator Jaroslav Doubrava, koji je 1999. godine posetio Srbiju i pružio nam podršku, stojeći uz srpski narod na mostovima. Na skupu je prikazan film o posledicama NATO bombardovanja autora Srdjana Aleksića, advokata iz Niša. Pored senatora Doubrave, na skupu su govorili Ana Belousova, Miroslav Havlik, Olga Milunović, Srdjan Aleksić, Boško Vasiljević, Nebojša Kuzmanović i druge češke kolege i prijatelji. U okviru konferencije prezentovana je kompletna studija štetnih posledica NATO bombardovanja Srbije, koju su uradili srpski lekari, na čelu sa dr Danicom Grujičić. Na konferenciji je prisustvovalo oko trideset ljudi. Skup je trajao tri sata, a održan je u centru Praga, pored Karlovog mosta, u konferencijskoj zgradi Novotného Lávka. Bratu Jaroslavu sam tom prilikom poklonio naše knjige na slovačkom, sremsko vino i zastavu Srbije, što ga je ganulo, pa je zaplakao. “Hvala senatoru Doubravi koji pokazuje i dokazuje da Srbija i srpski narod imaju prijatelje i u Češkoj Republici – stoji u Instagram objavi.


nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Србин до коске
30.06.2024 10:22

Е ово је значајна вест, само ко је дошао да слуша

Povezane vesti