Претрага
Претрага
Close this search box.

POČINJE PETROVDANSKI POST: Ovo su NAJUKUSNIJA POSNA JELA NA VODI – specijaliteti koji nadmašuju SVAKI MRSNI GURMANLUK

Foto: elements.envato.com

Danas počinje Petrovdanski post koji će trajati do 12. jula. Iako se glavnom smatra da posna hrana nije pojednako ukusna kao mrsni specijaliteti, istina je sasvim drugačija kada se pogledaju brojni recepti za posne specijalitete. Suština posta i nije u samoj hrani, a oni koji iskreno poštuju veru, sa lakoćom se suzdžravaju od mrsne hrane.

I te kako tokom posta možete da pripremate raznovrsna jela koja su veoma zdrava i pravi su miks najboljih ukusa.

Tikvice punjene prosom

Potrebno je:

4 tikvice, 200 g bukovače, 250 g prosa, 3 čena belog luka, 300 g praziluka, 1/2 kašičice slatke paprike, bosiljak.

Priprema

Na vodi izdinstajte praziluk i bukovače, dodajte zatim beli luk. Kada povrće omekša, dodatje kuvani proso pa sve dobro sjedinite. Dodajte začine, po ukusu i pripremljenom smesom napunite izdubljene tikvice. Složite ih u pleh za pečenje, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni, pa još 15 minuta bez folije.

Musaka sa lukom

Potrebno je:

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti