Претрага
Претрага
Close this search box.

Policajci iz Vrbasa poslali snažnu poruku na Svetski dan osoba sa autizmom

Foto: Policijska stanica Vrbas

Policajci iz Vrbasa potrudili su se da prikladno obeleže ovaj dan iznenadivši sve porukom na 9 metara dugačkom transparentu sa natpisom “I ja volim nekog sa autizmom”.

U junu 2015. godine Policijska stanica Vrbas ušla je pilot projekat “Policija u zajednici”, koji je i nakon toga zaživeo, negujući odnos sa građanima. Svake godine naprave više od deset akcija sa različitim grupama.

-Sinula mi je ideja da, nakon što je Boris Bijelović iz udruženja Multiart apelovao na građane da se danas obuče plava boja, da ih iznenadimo i pošaljemo neku poruku. Juče smo u pet do dvanaest tražili gde ćemo da štampamo plakat, koji su nam uradili besplatno u jednoj štampariji. Jutros smo ga sa štampe doneli vrućeg, oni koji imaju malu decu obukli su ih u plavo i dobrovoljno se slikali sa plakatom- rekao je za NS Uživo Vlado Glođević, načelnik policije u Vrbasu.

Ovo nije prva akcija policije Vrbasa gde se skreće pažnja na osobe sa autizmom. Glođević je za naš portal ispričao i da je tokom prošlogodišnjeg policijskog časa policija Vrbasa provozala dečaka i njegovu majku koji su, dok su šetali gradom, mahali oduševljeno. Dečakovo uzbuđenje nije mogao da nam opiše.

Boris Bijelović, iz Udruženja “Multiart” i otac autističnog dečaka, izjavio je za NS Uživo da je oduševljen idejom koju su sproveli pripadnici bezbednosti i da je to divna sistemska podrška.

-Ideja je originalna. To policija nikada nigde nije radila, definitivno. Mislim da je to model koji je veoma pozitivan u društvu. Policija je zatvorena inače, ali ovo je beskrajno dobra ideja- istakao je Boris o ovoj akciji.

Boris za sebe kaže da je veoma ispunjen čovek i da mu ne manjka ljubavi zato što ima autistično dete. Prošle godine ovo udruženje je kupilo kuću u Sirogojnu, koja služi za besplatan boravak svih porodica koje imaju decu sa poteškoćama, kako bi se socijalizovali, družili i odmorili.

Ivona Karan

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti