Претрага
Претрага
Close this search box.

Poljoprivrednici da požure: Ističe rok za IPARD III Meru 1

Foto: Pixabay

Projekti za koje se mogu dobiti novčani podsticaji po IPARD programu mogu se podneti do 21. juna

Zahtev za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za poljoprivrednike, u okviru IPARD III programa za Meru 1, mogu se poslati Upravi za agrarna plaćanja do 21. juna, po javnom pozivu otvorenom 23. februara a sa prvobitnim rokom prijave do 24. maja.

Uprava za agrarna plaćanja podseća da su predmet ovog javnog poziva subvencije za investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi za izgradnju objekta, izgradnju objekta sa opremanjem tog objekta, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, kao i podizanje novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala voća i grožđa.

Investicije u nabavku opreme, takođe mogu biti predmet ovog javnog poziva, ali samo u okviru investicije u izgradnju objekata, odnosno investicije u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.

 Pozivom su obuhvaćeni sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva.

Opredeljena sredstva po ovom pozivu su 4.809.728.000 dinara, a visina podsticaja iznosi od 60% do 75% prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik, proizvođač sertifikovanih organskih proizvoda, da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području ili je investicija vezana za upravljanje otpadom i otpadnim vodama, kao i proizvodnju i skladištenje energije iz obnovljivih izvora.

Po jednom zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost predmetne investicije, korisnik može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u iznosu od 20.000 do 1.000.000 evra.

24sedam.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Истер
19.06.2024 12:57

Ма добиће они који се снађу, и ко има приступ с онима који додељују.

Povezane vesti

Претрага