Posao za više od 100 zdravstvenih radnika

       

Klinički centar Srbije zaposliće više od 100 zdravstvenih radnika, od toga 18 lekara, 84 medicinskih sestara i tehničara na gotovo svim klinikama.

Na konkurs, koji je objavljen na sajtu KCS, se prijavilo više od 200 kandidata, a u toku je njihova selekcija.

“Aktivnom i odgovornom kadrovskom politikom trudimo se da kroz zapošljavanje mladih lekara i medicinskih sestara i tehničara formiramo nove generacije zdravstvenih radnika, koji će u godinama pred nama biti oslonac KCS”, kaže direktor KCS Milika Ašanin za Tanjug.

On je dodao da će ta zdravstvena ustanova i u narednom periodu nastaviti sa zapošljavanjem mladih zdravstvenih radnika, kroz stalne konkurse KCS-a.

“Imaćemo u ovoj godini i novi Program zapošljavanja najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola, pored već uspešnog Programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta koje je Ministarstvo zdravlja pokrenulo prošle godine”, istakao je Ašanin.

U poslednje dve godine u KCS je zaposleno 1.200 zdravstvenih radnika. U dva meseca ove godine primljeno je 40 lekara i 115 medicinskih sestara i tehničara.

U poslednje četiri godine zaposleno je oko 12.000 medicinskih radnika – lekara, sestara i tehničara, a iz Vlade najavljuju da ce se zapošljavanje nastaviti.

Klinički centar Srbije leči najviše pacijenata u našoj zemlji, a više od 40 odsto pacijenata nije iz Beograda. Na 23 klinike obave više od milion pregleda godišnje.

Direktor Kliničkog centra Srbije je naveo da je uspešan trend zapošljavanja mladih lekara.

Ukazuje da se u svim aspektima prave veliki napori i preduslovi za usavršavanje mladih i njihov ostanak u zdravstvenom sistemu Srbije.

U ponedeljak je objavljena nova rang lista, prema kojoj je zdravstvo Srbije popravilo svoje mesto, i iza sebe ostavilo 14 zemalja Evropske unije.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments