Premijerka Srbije Ana Brnabić zamolila je jutros sve ljude koji proslavljaju Nikoljdan 19. decembra da to obave u krugu svoje porodice jer je to jedini način da se zaštitimo.

– Rezultati poslednjih dana daju razlog za optimizam. I dalje je to izuzetno teška situacija, ali mi je laknulo kada sam videla da kriva polako počinje da pada. Naziremo svetlo na kraju tunela, ali moramo da nateramo krivu da pada mnogo brže, zato što je to i dalje ogroman broj ljudi u bolnicama. Sa nestrpljenjem čekam kada će početi taj broj da opada, da imamo više otpušteniih iz bolnice nego hospitalizovanih. Za to moramo da sačekamo još neko vreme i da budemo disciplinovani – navela je ona.

Kisić Tepavčević o novim merama i policijskom času.

Krizni štab je u juče doneo nove epidemiološke mere koje bi zajedno sa već postojećim restrikcijama trebalo da spreče širenje Covida 19 u Srbiji tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Najnovije odluke Kriznog štaba stupiće na snagu u nedelju, 20. decembra i važiće do 10. januara 2021. godine.

Najbitnija novina je da će u tom periodu svi strani državljani morati da imaju negativni PCR test.

Darija Kisić Tepavčević kaže da će se ova odluka odnositi i na naše građane koji su otputovali i vraćaju se iz inostranstva.

– Kada je u pitanju ovaj period od 20. decembra do 10. januara postojaće isti kriterijum za sve naše državljane koji se vraćaju iz inostranstva – naglasila je Kisić Tepavčević.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments