Претрага
Претрага
Close this search box.

Pošta Srbije pozvala mlade da učestvuju na takmičenju u pisanju pisama: Autori tri najbolja pisma biće nagrađeni zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom

Foto: nsuzivo.rs

Pošta Srbije pozvala je mlade uzrasta od 9 do 15 godina da od 1. do 20. aprila učestvuju na nacionalnom takmičenju u pisanju pisama, saop[tili su iz Pošte Srbije, saopštili su organizatori.

Pobednik će predstavljati našu zemlju na Međunarodnom takmičenju za najbolje pismo koje organizuje Svetski poštanski savez kao specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija,

Tema ovogodišnjeg takmičenja sadržana je u poruci “Sa 150 godina, Svetski poštanski savez služio je ljudima širom sveta više od osam generacija. Svet se od tada izuzetno promenio. Napišitepismo budućim generacijama o svetu za koji se nadate da će naslediti”

Takmičenje se održava po pravilima Svetskog poštanskog saveza, koja podrazumevaju da pismo mora biti pisano rukom i da sadrži sve elemente pisma: zaglavlje (potpuna adresa autora, datum pisma), uvodni pozdrav (“Dragi” ili “Poštovani”), telo pisma (sadržaj), završni pozdrav i potpis.

Pisma ne smeju biti duža od 800 reči, a uz rukom pisanu verziju, učesnici treba da dostave i elektronski prepis urađen na računaru, kao i lične podatke učesnika (ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, ime i prezime roditelja, broj telefona roditelja, imejl adresa roditelja i broj reči u pismu).

Kriterijumi za ocenu biće struktura pisma, pridržavanje teme, kreativnost i upotreba jezika.

Radovi se šalju na adresu Pošte Srbije, Poštanski pregradak 500, 11120 Beograd 35, sa naznakom – Konkurs “Takmičenje u pisanju pisama za mlade”.

Pristigle radove ocenjivaće stručna Komisija koju čine predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva prosvete i Pošte Srbije.

Na međunarodnom nivou, autori tri najbolja pisma biće nagrađeni zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom koje dodeljuje Svetski poštanski savez.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti