Претрага
Претрага
Close this search box.

Putevi odneti, meštani odsečeni od sveta: Vanredna situacija uvedena u četiri mesne zajednice u Prijepolju

Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Nevreme razorilo Džurovo, Kolovrat i Crkvene Toce

Nakon silovitog nevremena koje je pogodilo opštinu Prijepolju, u četiri mesne zajednice uvedena je vanredna situacija. Vanredna situacija će zvanično biti proglašena u mesnim zajednicama Prijepolje, Džurovo, Kolovrat i Crkveni Toci. Hitna sednica Štaba za vanredne situacije održana je elektronskim putem.

– Nevreme je pričinilo ogromnu štetu na putnoj infrastruktri, najteže stanje je u četiri mesne zajednice, tu su pojedini putevi potpuno prekinuti. Neophodno je uvesti vanrednu situaciju i mehanizaciju poslati na teren – izjavio je za RINU Drago Popadić predsednik opštine Prijepolje.

On je apelovao na građane da budu strpljivi. Mnogi su pretrpeli štetu i mogu je prijavati dolaskom u Centar za socijalni rad, a sve će, kako ističe Popadić, biti sanirano po prioritetima.

– Trudimo se da saniramo su nastalu štetu, koja nije mala. Brojni građani su pretrpeli posledice od nevremena i samo ih molim za strpljenje. Ono što je izvesno jeste da moramo ojačati komunalna preduzeća sa mašinama i kamionima kako bi mašine odmah u ovakvim slučajevima mogle da izađu na teren – ističe Popadić.

Veliku štetu pretrpeli su i poljoprivrednici, a jedino rešenje za njih, prema rečima Popadića jeste da iskoriste subvencije države kad je u pitanju osiguranje i osiguraju svoje zasade.

RINA

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага