Претрага
Претрага
Close this search box.

Raspisan konkurs za specijalne jedinice Vojske Srbije: Početna plata 220.000 dinara!

FOTO: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/bs

Na konkurs se mogu javiti mladići i devojke do 30 godina starosti

Odred vojne policije specijalne namene “Kobre” i 72. brigada za specijalne operacije raspisali su konkurs za sve zainteresovane mladiće i devojke do 30. godina starosti koji žele da zasluže mesto u stroju tih elitnih jednica, a početna plata biće 220.000 dinara.

– Početna plata vojnih specijalaca koji uspešno savladaju selektivnu obuku iznosi 220.000 dinara – saopštilo je Ministarstvo, napominjući da će kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove konkursa, biti upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

FOTO: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/bs

– Nakon ispunjavanja rigoroznih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma, kandidati će biti upućeni na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji među njima dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu u jednu od dve pomenute specijalne jedinice, na određeno vreme, u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Napominje se da se na konkurse mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

FOTO: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/bs

Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namene “Kobre” raditi u Beogradu.

– Dimanična i izazovna obuka, usavršavanje i rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem budućnost su onih koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije – ističe se u saopštenju.

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije otvoren je do 31. jula 2024. godine, a zainteresovani kandidati detaljne informacije o konkursu za prijem u specijalne jedinice mogu pronaći na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije

24sedam.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Branko
29.06.2024 14:05

Jel prijava na pun iznos? 😉

Povezane vesti