Претрага
Претрага
Close this search box.

Retko ko zna da je i ovaj dokument potreban ako registrujete auto u agenciji! Košta samo 360 dinara, ali kida živce

Foto: elements.envato.com

Registracija vozila je često obaveza koju zbog dokumentacije i čekanja u redovima prepuštamo agencijama za registraciju vozila, međutim, nemojte se iznenaditi ako ipak treba jedan papir da nabavite sami. Reč je o ovlašćenju, overenom kod notara, a ta vas usluga staje 360 dinara.

U slučaju da odlazak u MUP po novu nalepnicu, odnosno registraciju, odlučite da poverite agenciji za registraciju, ovlašćenje overeno kod notara je neophodno. Ako ovo niste znali, nije ni čudo jer pojedine agencije imaju već pripremljena ovlašćenja sa pečatom advokata, a vaše je samo da ga potpišete.

U slučaju da zaista morate sami kod notara, nemojte odmah paničiti jer jednom kada pribavite ovaj papir više nećete morati da ga nabavljate (naravno, ako nastavite da obnavljate registraciju kod iste Agencije).

Foto: Pexels

Takođe, isto ovlašćenje možete pribaviti i kod advokata, odnosno sa njegovim pečatom, a tada vas ta usluga košta od 1.000 do 1.500 dinara, kako pričaju iz agencija.

Postoji i treća solucija, a to je da agencije imaju svoje advokate, pa vas tako ovlašćenje sa pečatom može dočekati “na gotovo”. Vaše je samo da ga potpišete.

Kako se nezvanično saznaje, pojedine agencije imaju opciju i da same štampaju nalepnice u svojim prostorijama, a tada nije definisano da li je ovlašćenje potrebno ili nije. Ipak, nijedna agencija nije želela da potvrdi takvu praksu.

Espreso / BiznisTelegraf /

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Slavica
05.07.2024 13:25

Agencije tj.tehnički pregledi koji u svojim prostorijama izdaju nalepnice,naplaćuju ovlašćenje za produženje registracije od 1000 do 1500 dinara,mada im nije potrebno ovlašćenje.

Povezane vesti