Претрага
Претрага
Close this search box.

RHMZ IZDAO UPOZORENJE! Očekuju se obilni pljuskovi sa grmljavinom i grad: Vreme može biti opasno

Foto: elements.envato.com

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je rano jutros upozorenje na lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom i pojavu grada koje se odnosi na 8. i 9. maj. 

“U sredu (8. maja) i četvrtak (9. maja) nestabilno vreme mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, a ponegde u jugozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije i sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenim sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina (većom od 20 mm za tri sata) za kratko vreme”, objavljeno je na sajtu.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Srbije ponovo se očekuju od danas posle podne. Od sutra (8. maja) do kraja nedelje (12. maja) malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 °C. Sutra i u četvrtak će kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. Od petka (10.maja) više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava”, navodi se.

Danas je na području cele Srbije na snazi žuti meteo alarm zbog grmljavine, dok je u Bačkoj, Banatu, Sremu, zapadnoj Srbiji i jugozapadnoj Srbiji na snazi i zbog kiše.

Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike”, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti