U Srbiji je novi korona virus potvrđen kod još 7 osoba, što je ukupno 12 obolelih.

Kako je u 8 sati saopštilo Ministarstvo zdravlja Srbije u saopštenju na sajtu Covid19.rs, od poslednjeg izveštaja sinoć u 18 do jutros u 8 časova,  testirani su uzorci 13 osoba.

POČITAJTE: Telefonske linije za sve stručne i proverene informacije u vezi sa koronavirusom na teritoriji Vojvodine

– Sedam osoba je bilo pozitivno na korona virus a šest negativno – navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Do danas je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta “Torlak” testirano ukupno 130 osoba na novi virus covid 19.

Prvi oboleli od novog virusa u Srbiji je potvrđen prošlog petak, 6. marta. Zaražen je I. Đ. (43) iz Bačke Topole, koji se trenutno nalazi u Kliničkom centru Vojvodine.

U ponedeljak, 9. marta virus je potvrđen kod Kineza koji živi i radi u Beogradu,  juče je saopšteno da su od virusa zaražene još dve devojke i jedan muškarac.

Ministarstvo zdravlja obaveštava javnost da su dostupni brojevi telefona, prema mestu prebivališta u vremenu od 08 do 22h, za sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija koji podsećaju na korona virus, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenih COVID-19, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurni epidemiologa.

Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments