Претрага
Претрага
Close this search box.

SKINULI JOJ SVE PARE I SA DEVIZNOG I SA DINARSKOG RAČUNA, UMALO SE NIJE ŠLOGIRALA! Ako plaćate onlajn obratite pažnju na ovu stvar

Foto: fokus.ba

Građani upozoravaju da hakeri opet skidaju novac sa računa.

Na društvenoj mreži X pojavio se apel na ljude da ne ostavljaju podatke sa bankovnih kartica.

– Ljudi, samo da vas upozorim da čuvate bankovne kartice, pazite na kojim sajtovima ostavljate podatke i da na kartici kojom svuda plaćate ne čuvate previše novca. Danas su prijateljici skinuli sav novac sa računa i u policiji su joj rekli da ovih dana imaju dosta prijava – navodi se u objavi ispod koje su se nizali komentari.

– I očito je da su hakeri skinuli neku bazu podataka i tako pokupili dosta novca ljudima – navodi se u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

– Nećeš verovati ali ovo je druga osoba danas za koju znam da se ovo desilo.

Autorka je dodala i da su joj u policiji rekli da je ona šesta kojoj se to desilo.

– Kažu do danas popodne je ona 6. Skinuli joj sve i sa deviznog i sa dinarskog, umalo nije šlogirala – napisala je ona.

Foto: Pixabay

– Ja sve radim onlajn, ali samo proverenim sajtovima plaćam direktno sa kartice, ostalima prebacim takođe elektronski, ali preko platnog naloga i aplikacije. I da, nikad ne čuvam previše novca na kartici kojom plaćam. To je neka osnovna predostrožnost koju svima preporučujem – navodi se u jednom od komentara:


– Moja drugarica je imala taj problem prošle sedmice. Odmah je blokirala karticu jer je poslovna i ima dosta novca na njoj. I iz tri pokušaja su dva puta uspeli da joj skinu novac. Često je plaćala onlajn – glase neki od komentara.

kurir

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti