Претрага
Претрага
Close this search box.

SPOMEN ZA UBIJENU DECU: Otac nastradalog sina iz Dubone u znak sećanja na žrtve Ribnikara izradio srca sa njihovim imenima (FOTO)

Foto: Printscreen/Facebook/Neverovali ILI DA/

Bliži se godišnjica nezapamćenih tragedija, prvo u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kada je dečak Kosta Kecmanović ubio deset osoba, a potom i strašnog masakra u selima Malo Orašje i Dubona.

Kako bi sačuvao sećanje na stradalu decu koja su tek trebala da zakorače u život, otac ubijenog Dalibora napravio je za svakog srce.

Imena Dragan, Ema, Mara, Sofija, Bojana, Katarina, Ana, Angelina, Andrijana, Andrija urezana su u belim srcima i od sada služe kao opomena i sećanje za sve posetioce beogradskog parka Mali Tašmajdan.

Na inicijativu roditelja, zasađeno je i 10 stabala Japanske trešnje unutar parka na Tašmajdanu. Takođe je u parku na Ušću zasađeno 21 stablo u obliku srca, gde će biti sagrađen memorijalni park posvećen nevinim žrtvama.

Podsećamo, Dalibor Todorović imao je 24 godine kada mu je tragično prekinuta mladost rafalima iz automatske puške. Njega je, dok je mirno sedeo u dvorištu školskog dvorišta u Duboni i družio se sa prijateljima, ubio Uroš Blažić u noći između 3. i 4. maja.

Prošlo je više od 10 meseci od masakra u selima Dubona i Malo Orašje kada je Blažić, iz čista mira, ubio devetoro, a ranio 12 mladih osoba.

Dan pre toga, dečak Kosta Kecmanović ušao je u svoju osnovnu školu “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i ubio devetoro dece i čuvara škole.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti