Претрага
Претрага
Close this search box.

ŠTA JE SA RODITELJIMA?! Sve više slučajeva DECE koja ostaju zaključana u VRELIM AUTOMOBILIMA, uvedena ŽESTOKA KAZNA!

ilustracija

Za ovakva dela dobija se i do 15 godina zatvorske kazne.

Vatrogasci iz Javne vatrogasne jedinice Split i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaštela imali su juče dve intervencije spasavanja dece iz zaključanih automobila. To se ubraja u krivična dela, povredu dečijih prava za koje se dobija i do 15 godina zatvorske kazne.
Makarska i Kaštel Lukšić
Naime, u Makarskoj je dete ostalo zaključano u vozilu, a sve se dogodilo oko 17 sati i 26 minuta. Na intervenciji su bili spasioci iz JVP-a Makarska s jednim vozilom i tri vatrogasca.

Takođe, slično se dogodilo i u Kaštel Lukšiću. I tako je dete ostalo zaključano u vozilu, a vatrogasci su dojavu dobili oko 20 sati i 34 minuta. Na terenu su bili spasioci iz DVD-a Kaštela s jednom vozilom i tri vatrogasca.

Ostavljanjem deteta bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo se zanemaruje i zlostavlja dete što predstavlja obeležje krivičnog dela Povreda dečijih prava.
Kazna i do 15 godina
Posledice mogu biti smrt deteta ili teško narušeno zdravlje. Odgovorna osoba kazniće se za počinjenje težeg oblika krivičnog dela za šta je propisana kazna zatvora od 1 do 15 godina.

Izvor: Srbija Danas/Index.hr

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti