Претрага
Претрага
Close this search box.

Svi takmičari reprezentacije Srbije osvojili su medalju na MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI (FOTO)

Foto: TANJUG/DRUŠTVO MATEMATIČARA SRBIJE/SRĐAN STEFANOVIĆ/bs

Svi takmičari reprezentacije Srbije osvojili su po medalju, a Nina Šušić je apsolutna pobednica 28. Juniorske balkanske matematičke olimpijade (JBMO), koja je održana od 25. do 30. juna u Antaliji (Turska) uz učešće 135 takmičara iz 22 zemlje, 11 balkanskih i 11 gostujućih.

Na najprestižnijem takmičenju za naše osnovce, reprezentativci Srbije osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje.
Nina Šušić iz OŠ “Vuk Karadžić” osvojila je zlatnu medalju. Petar Banović iz Matematičke gimnazije osvajač je srebrne medalje, dok je Lazaru Kolundžiji (Gimnazija “Svetozar Marković” u Nišu), Pavlu Damjanoviću (OŠ “Nada Popović”, Kruševac), Veljku Čalukoviću (OŠ “Kralj Aleksandar I”, Gornji Milanovac) i Jelisaveti Srdić, (Matematička gimnazija, Beograd), pripala bronzana medalja.

Foto: TANJUG/DRUŠTVO MATEMATIČARA SRBIJE/SRĐAN STEFANOVIĆ/bs

“Sa ponosom izdvajamo uspeh naše takmičarke Nine Šušić, koja je, pored zlatne medalje, osvojila prvo mesto, odnosno ostvarila najbolji plasman među svim učesnicima takmičenja”, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Lider ekipe bio je dr Miloš Đorić, a zamenik lidera Srđan Stefanović, obojica sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Autor trećeg (od četiri) zadatka na 28. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi bio je Ognjen Tešić sa Matematičkog fakulteta.

Odabir takmičara koji su predstavljali Srbiju, kao i pripreme za takmičenje, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, navodi se u saopštenju.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti