Trudnice i porodilje iz Hendija još uvek sa nejasnim statusom

       

Prema poslednjem pisanju našeg portala, u razgovoru sa jednom od bivših radnica Hendija, sve trudnice i porodilje ostaće bez nadoknade. Sve do danas slučaj firme Hendi nije rešen, a tim povodom se oglasio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đordjević.

PROČITAJTE: Trudnice i porodilje ostale bez primanja

Đordjević  je naložio da se sutra, 19. jula izvrši vanredni inspekcijski nadzor firme Hendi, kako bi se rešio problem trudnica i porodilja koje su zbog zatvaranja te firme, ostale sa nejasnim statusom.

Kako je saopštilo ministarstvo za rad, Đordjević se danas sastao sa predstavnicama zaposlenih trudnica i porodilja, gde je naložio da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor firme radi uvida u dokumentaciju, a kontaktirao je i ministar finansija Sinišu Malog kako bi istog dana nadzor izvršila i Poreska uprava.

Đordjević je istakao da će Ministartsvo preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, kako bi se trudnicama i porodiljama omogućilo da ostvare svoja prava.

On je dodao da će Ministarstvo raditi u skladu sa zakonom, kako bi se utvrdio radno pravni status zaposlenih i pronašlo rešenje u najboljem interesu trudnica i porodilja.

PROČITAJTE: RADNIK HENDIJA TVRDI: Ovo je prava istina o statusu zaposlenih

Đorjdević je naveo da o svemu obaveštava premijerku Anu Brnabić koja je na sednici Vlade Srbije, održanoj 17. jula, naložila je da se hitno nađe rešenje za njihov status.

Roditeljski portal bebac.com, apelovao je ranije na nadležne da hitno reše probleme trudnica i majki, koje su ostale bez posla u firmi Hendi, čime su “ostavljene na cedilu”.

U saopštenju portala se navodi da su zaposlene “mejlom primile obaveštenje da je firma Hendi zatvorena” i to dan pre samog zatvaranja, zbog čega su trudnice i porodilje ostale “zarobljene u firmi sa nejasnim statusom”.

Izvor: nsuzivo.rs/Beta

Komentari: