Generalni direktor „Gaspromnjefta“ Aleksandar Đukov planira da do 2025. godine uloži u razvoj NIS-a 2,2 milijarde dolara. To bi, prema rečima nadležnih u toj kompaniji, značilo da će nakon investicije, kompanija sačuvati svoju poziciju na vrhu liste najvećih investitora u Srbiji.

Đukov je rekao da je od 2009. godine, kada je “Gaspromnjeft” postao vlasnik kontrolnog paketa akcija, u razvoj NIS-a investirano ukupno 2,5 milijardi evra.

“Kompanija NIS se uspešno razvija. Finansijski pokazatelji su sve bolji – profit i poreska izdvajanja, i želimo da tako i nastavimo. Nastavićemo razvoj istraživanja, proizvodnju i preradu nafte i maloprodajnu mrežu”, rekao je generalni direktor Aleksandar Đukov za RTS.

On je istakao da je ključni projekat u 2018/19 godini postrojenje za duboku preradu koje se gradi u Rafineriji nafte u Pančevu i dodao da će taj projekat biti najmodernije postrojenje u čitavom regionu. Vrednost projekta je 300 miliona evra.

Kompanija “Gaspromnjeft” od 2009. godine uložila je  37 miliona evra u socijalne, kulturne i sportske projekte u Srbiji, a četiri miliona uloženo je u izradu mozaične dekoracije kupole hrama Svetog Save

 

Izvor: tanjug.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments