Претрага
Претрага
Close this search box.

U SRBIJU STIŽE NOVI LANAC PRODAVNICA! Radiće 24 časa, bez radnika, a očekuju se i pristupačne cene

Foto: Pixabay

Vendobox je mlada franšiza, nastala pre godinu i po dana u Mađarskoj i do sada su već otvorili 40 prodavnica uglavnom u Budimpešti, ali i u drugim gradovima te zemlje. Reč je o prodavnicama u kojima su smešteni vending aparati koji nude grickalice, pića, kafu, a posedovaće i ATM uređaje za podizanje novca. Prednost ovih prodavnica je što su otvorene 24 sata, sedam dana u nedelji i što ne zahtevaju prisustvo radnika.

Prva Vendobox prodavnica se, prema planovima, otvara sredinom jula u Beogradu, na Zelenom vencu u Prizrenskoj ulici, a primalac franšize za Srbiju i Hrvatsku Bogi Cvetković kaže da će uskoro franšiza biti dostupna i drugim zainteresovanima na ovim tržištima.

“Prednost ovog koncepta je što je praksa pokazala da može da funkcioniše i u malim mestima sa oko 15.000 stanovnika. Važno je da lokal veličine od 20 do 50 kvadratnih metara bude na prometnoj lokaciji: u blizini škola, autobuskih ili železničkih stanica, ali da ne bude preskup. Idealna situacija je da primalac franšize bude vlasnik lokala jer je rentiranje zapravo najveći trošak. Velika prednost je što ove prodavnice nemaju zaposlene trgovce. Dakle, niti postoji potreba za traženjem radnika koji su deficitarni u svim oblastima niti postoji taj trošak“, objašnjava Cvetković.

Primalac franšize poslovanje može da počne sa tri aparata, a do sada najveća otvorena prodavnica ima devet. U pomenutoj prvoj franšizi u Prizrenskoj ulici u Beogradu, za početak će biti smešteno pet vending aparata. U aparatima će se nalaziti proizvodi koji mogu da se nabave na tržištu Srbije i, prema rečima Cvetkovića, potrudiće se da asortiman bude interesantan mlađim generacijama.

“Vendobox omogućava pasivnu zaradu. Aparati retko imaju kvarove, veći vandalizmi nisu zabeleženi, tako da bi primalac franšize imao obavezu da dođe dva puta nedeljno da očisti radnju i dopuni asortiman”, objašnjava Cvetković.

Prvih deset franšiza neće imati ulaznu franšiznu naknadu. U sklopu franšize primaoci nabavljaju remontovane automate po povoljnoj ceni sa mnimalnom zaradom jer ideja davaoca nije da zarađuje na samim aparatima. Mesečna franšizna naknada će biti šest odsto od neto prometa i dva odsto za krovni marketing koji će voditi davalac franšize. Primaoci zarađuju na prometu proizvoda kao u klasičnoj trgovini, iznajmljivanju prostora za ATM aparat, a davaoci na franšiznim naknadama.

“Aparati koriste telemetriju, evidentiraju sve prodaje što je važno i zbog fiskalizacije, a primalac prodaju može da prati putem aplikacije na telefonu. Aparati su opremljeni čitačima za karticu i za prihvat papirnog novca”, kaže Cvetković i dodaje da će biti i dodatnih novina i usluga koje će omogućiti primaocima veći promet i dodatnu zaradu.

Početna investicija za kupovinu aparata i opremanje lokala je, prema njegovim procenama, oko 15.000 evra.

“Samo ulaganje u lokal nije veliko jer vending mašine prekriju zidove, a iznad njih se radi gips i taj deo se brendira. Osim toga, potrebno je ugraditi i video-nadzor radi sigurnosti. Mi dajemo kompletnu podršku primaocu u pogledu uređenja i brendiranja lokala, a može to da učini i sam poštujući standarde franšize. Podršku za servisiranje vending mašina takođe obezbeđujemo mi”, kaže on.

mondo.rs

Tagovi:

18 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Baka
04.06.2024 09:12

Ne treba radna snaga,super? A nezaposlenih na birou koliko hoćeš

Gost
Stefan
04.06.2024 14:53
Odgovori  Baka

Nikog ne zanima za nezaposlene, da su sposobni našli bi posao

Gost
Marija
05.06.2024 07:28
Odgovori  Stefan

Samo se nadam da ti nikada neces biti bez posla. Evo od nekog ko ima 2 faxa, a nema posao.

Gost
Tanja
04.06.2024 22:31
Odgovori  Baka

Ma birou su neradnici koji ne traze posao, nego dramče od drzave socijalu i dečiji dodatak.

Gost
Marija
05.06.2024 07:27
Odgovori  Baka

Pa glasali su za to. Agenda ide dalje. Mi Vama struju, Vi nama robotizovane skalamerije I ljude bez posla

Gost
Marija
04.06.2024 10:46

¹dodjite u BEOCIN ima slobodnih lokala
Opstina ima oko 16000 stanovnika ako sam dobro informisana. I srecno.

Gost
Tatjana
04.06.2024 11:25

Odvratno,sve se svodi na to da se bogatasi jos vise borate. U take prodavnice net rebate ni ulaziti iz principa.

Gost
Danko
05.06.2024 00:57
Odgovori  Tatjana

Cena proizvoda ce vam biti veca ako ima radnika, ne placa vlasnik radnika nego kupac proizvoda koji radnik prodaje

Gost
Qantas
05.06.2024 20:07
Odgovori  Danko

Varas se, bice ista. Nepostojanje radnika donosi jos vecu zaradu vlasnicima jer ne isplacuju plate. To im je dodatna razlika u ceni. Posto je njihova glad za zaradom nezajazljiva, nema sanse da se smanjenjem cena odreknu masnog kolaca. Ovde je fora sto to radi non stop a i novina je kod nas, pa ce narod hrliti da bi to isprobao.

Gost
radoje
04.06.2024 11:52

najbolje je odmah pored tih aparata postaviti i slot mašine.. i super

Gost
Zeljko
04.06.2024 12:17

Hahaha pa ovo postoji svugde vec 15-20god i nerazumem stacete mi vi ako ja ulozim sva sretstav i sve obezbedim.kakva prevara i jos polovni aparati.smesni ste.

Gost
Bozidar
04.06.2024 15:55

15000 po aparatu ili su 3 za 15000?

Gost
Gv
04.06.2024 16:37

Dosta prodaje hajde da neko napravi domaću Nasu Srbsku fabriku. Nasi inzEnjeri nasi radnici. Hajde političari

Gost
Oskar
04.06.2024 18:49
Odgovori  Gv

Neće ništa pokrenuti jer nisu vizionari, graditelji , domaćini i rodoljubi a i ne znaju ništa.

Gost
Motte
04.06.2024 22:26
Odgovori  Gv

Koji nasi inzenjeri ❓Da imamo inzenjere koji nesto znaju nebi nam propale fabrike.Recimo propala fabrika za bicikle jer su pravilu modele id pre najmanje 50 godina doso Italijan sa novim modernim modelima i fabrika radi andanfrei.Ali za to treba inzenjeri koji se razumju u tehniki.To je jedan banalni primer.Fijat odneo fabriku u Poljsku,pogledajte Daciju,Skodu prsve avta da ti mozak stane,Dacija je Reno a Skoda WV a nama propao Fijat jer cak ni uz njihovu pomoc nije islo,a inzenjera bilo vise nego u Italiji u Fijatu.Ljuljamo se na nekim ilizijama.

Gost
Boban
05.06.2024 10:15
Odgovori  Motte

Bitno je da ti držiš govor a to što si nepismen za zlatnu medalju ti ne smeta.

Gost
SabbathPFC
05.06.2024 04:50
Odgovori  Gv

U SFRJ je sve bilo naše… I sve sami izgradili, nisu nam Kinezi pravili puteve. A fabrike i sredstva za proizvodnju u vlasništvu radnika. Sada, roblje u svojoj zemlji…

Gost
Vladimir
04.06.2024 22:52

Ove društvene mreže su genijane. Svako može da s**e za sve pare. Ovih 8 komentara su z Ginisa

Povezane vesti