Претрага
Претрага
Close this search box.

UREĐUJE SE PROSTOR OKO HRAMA U KRILOVOJ ULICI Vrednost investicije 21,5 miliona dinara (FOTO)

Foto: Ustupljena fotografija

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije izvodi radove na parternom uređenju sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem prostora oko Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Krilovoj ulici, u Novom Sadu, koji su od izuzetnog značaja kako za ovaj kvart, tako i za sam Grad.

Izgrađen u vizantijskom stilu, Hram Svetog cara Konstantina i carice Jelene nalazi se na Grbavici, na području budućeg skvera omeđenog ulicama Krilovom, Miše Dimitrijevića i Hopovskom.

U okviru radova na parternom uređenju, čak 374 m2 površine oko Hrama biće popločano, a izgradiće se i pristupne pešačke staze, kao i glavna ulazna staza iz Krilove ulice. Efikasno odvođenje atmosferskih voda sa pešačkih komunikacija biće postignuto poprečnim padom u zelene površine.

Foto: Ustupljena fotografija

Posebnom doživljaju ove svetinje doprineće preko sto svetiljki sa led izvorom svetlosti. Naime, postavljanjem svetiljki na stubove kandelaberskog tipa visine do 6 m biće osvetljena Krilova ulica. Za osvetljenje prostora oko samog Hrama, koje je ujedno i osvetljenje donjih, nižih delova fasade, biće zaslužne svetiljke sa stubova postavljenih u dvorištu, dok će kupolu osvetljavati svetiljke reflektorskog tipa postavljene na stubove u dvorištu Hrama, ali i na stubove u okolnim ulicama (osvetljavanje „iz daljine”). Arhitektonske elemente objekta Hrama osvetljavaće svetiljke postavljene na sam objekat.

Foto: Ustupljena fotografija

Pored mnogobrojnih znamenitosti koje ima da ponudi, crkve svakako zaslužuju posebnu pažnju među monumentima Grada Novog Sada. U svom novom ruhu i ova svetinja biće stecište mnogobrojnih Novosađana i turista. Završetak radova, čija je vrednost 21,5 miliona dinara, očekuje se krajem marta tekuće godine.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti