Uskoro posao za 400 najboljih đaka medicinske škole

       
Foto:merriwamedicalcentre.com

U septembru će posao dobiti 400 ili 500 najboljih đaka srednjih medicinskih škola, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

“Oni će dobiti šansu da rade u dobrim uslovima, da se usavršavaju i dobiće privilegije koje su neophodne da bi ostali ovde”, rekao je za RTS Lončar, koji će danas održati prvi sastanak sa direktorima srednjih medicinskih škola.

On je dodao da je cilj da se nastavi politika zadržavanja našeg najboljeg medicinskog kadra – lekara i medicinskih sestara.

“Više od 160 najboljih studenata medicine smo zaposlili i sada nastavljamo dalje. Ono što hoćemo da uradimo je da sva deca u medicinskim školama koja završe i budu najbolja – od septembra dobiju posao. To će biti minimum 400 ili 500 đaka, koji će dobiti posao u septembru”, rekao je Lončar.

On je dodao da će biti promenjen zakon i da će moći u svojom matičnim ustanovama da rade popodne sa lekarima i imati dodatni vid zarade.

Podsetio je i da su predsednik i Vlada Srbije obećali da će prioritet imati medicinske sestre i u ovogodišnjem povećanju plata.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments