Претрага
Претрага
Close this search box.

Važna vest za penzionere: Ostalo je još par dana prijave za solidarnu pomoć, kome je namenjena?

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Svaki paket imaće istu sadržinu i sastoji se od namirnica i potrepština za higijenu

Penzioneri sa malim primanjima mogu do ponedeljka, 29. aprila da se prijave za pakete solidarne pomoći i to preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost”, a rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja penzionera i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u utorak, 30. aprila.

Ove penzionerske organizacije su preko svojih opštinskih udruženja i odbora ranije objavile javni poziv za prijavu penzionera za solidarnu pomoć, za šta je sredstva obezbedio Fond PIO.

Kome je namenjena pomoć?

Osnovni kriterijum za dodelu solidarne pomoći je visina penzije do 24.987,67 dinara, a prilikom podnošenja prijave, potrebno je da penzioneri ponesu poslednji penzijski ček, izveštaj iz banke, kao dokaz o visini penzije.

Ukoliko penzioner prima i penziju iz inostranstva, onda dokumentuje visinu inostrane penzije izvodom iz banke a domaća i inostrana penzija kada se saberu ne smeju da prelaze sumu od 24.987,67 dinara.

Poslovi sprovođenja jedinstvene nabavke paketa za solidarnu pomoć povereni su Savezu penzionera Srbije, a prema javnom pozivu ove organizacije za nabavku paketa, svaki paket imaće istu sadržinu i sastojaće se od kilograma soli, kilograma šećera, dva kilograma brašna, litra ulja, 400 g pirinča, 400 g testenine, kesice supe, konzerve tunjevine, sapuna, paste za zube, tri kilograma deterdženta za pranje odeće.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti