Претрага
Претрага
Close this search box.

VELIKI DAN ZA PENZIONERE Počinje isplata uvećanih penzija za 14,8 odsto – prosečna će iznositi 45.000 dinara

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Arhiva

Danas, 2. februara, počinje isplata januarskih penzija uvećanih za 14,8 odsto, što znači da će prosečna penzija iznositi 45.000 dinara.

Penziju će prvo primiti samostalci i to i oni koji čekove primaju preko tekućih računa i oni kojima primanja stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima.

Mali je objasnio da će isplata februarskih penzija biti realizovana po do sada utvrđenoj dinamici isplate po kategorijama. Tako će, rekao je, sledeća isplata uvećanih penzija biti u utorak, 6. februara za vojne i poljoprivredne penzionere.

-Najveći broj penzionera pripada kategoriji “zaposleni” i oni će penzije na tekuće račune dobiti 10. februara, dok će penzionerima iz kategorije “zaposleni” koji penzije podižu na šalterima pošta ili im se šalju na kućnu adresu, penzije biti isplaćene 8. februara – objasnio je ministar Mali.

Kako je dalje naveo Mali, penzije u Srbiji su od 1. januara ove godine povećane za 14,8 odsto, čime dolazimo do prosečne penzije od 390 evra.

Podsetio je da je prosečna penzija 2012. godine u Srbiji iznosila tek 204 evra, a sada je skoro duplo veća. Takođe, penzije su prethodni put povećane oktobra 2023. godine, i to za 5,5 odsto, te je tri meseca kasnije stiglo novo povećanje penzija.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti