Претрага
Претрага
Close this search box.

( VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ NAKON KOLEGIJUMA GENERALŠTABA: Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu!

Printscreen/YouTube

Sednica proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba održana je u kasarni “Banjica 2” u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni “Banjica 2” u Beogradu.

-Ono što smo primetili to je da su pojačana dejstva vazduhoplova sa posada i bezposadnih dronova u okruženju, izviđačkih prema Republici Srbiji, bez prelaženja granice i to je bukvalno iz svih smerova pojačano. Primetili smo podizanje albanskih “barjaktara” iz Đakovice 5. i 20. juna do visine od 5.800 metara sa namerom izviđanja pozicija Vojske Srbije, zatim švedsko-nemački avioni rade izviđanje ne sa teritorije Vojske Srbije, ali prave precizne snimke zbog prisustva bezbednosnih snaga, naveo je Vučić.

-Moraćemo da promenimo neke od svojih navika, da budemo mnogo jasniji u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora na našu zemlju, moraće da rade više i bolje fabrike namenske industrije, da prekinu da se bave politikom, već teškim i napornim radom. Moraćemo da povećavamo ljudstvo u Vojsci Srbije, ne na pozicijama sekretara već na pozicijama onih koji mogu da nose pušku, poručio je Vučić dodajući da su primanja vojnika nikad veća.

-Mnogo novca ulažemo i očekujemo najviši stepen pripremljenosti, morala i osposobljenosti za potencijalnu odbranu zemlje i odvraćanja potencijalnog agresora. Srbija želi mir i čuvaće ga, ali zato moramo da imamo jaku vojsku koja će da odvrati svakog potencijalnog neprijatelja, jasan je Vučić.

24sedam

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
03.07.2024 14:49

Au! Svima smeta jaka Srbija i svi hoće da nas napadnu i onda ne znam šta bi radili s nama, nisam ispratio

Gost
Nenad
03.07.2024 17:29
Odgovori  Milan NS

Verovatno bi uzeli naš litijum!?

Povezane vesti