Portal “Govori Srbija”objavio je fotografije i video-materijal sastanaka u hotelu “Hilton”, održanih između lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića i jedne od organizatorki protesta “Jedan od pet miliona” Jelene Anasonović i, kako navode, zvaničnika Ambasade SAD koji su u političkom sektoru navodno zaduženi za specijalne tajne operacije.

Prema fotografijama i video-zapisu postavljenim na pomenutom portalu, moguća je povezanost Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i demonstracija u Beogradu koje se od decembra prošle godine održavaju pod parolama “Stop krvavim košuljama” i “1 od 5 miliona”.

Naime, jedan od organizatora protesta, Jelena Anasonović, uslikana je u foajeu beogradskog hotela, u društvu trećeg sekretara Ambasade SAD, Katerin Virdžinije Valzak. Takođe, u restoranu istog objekta, Sergej Trifunović, novoizabrani predsednik Pokreta slobodnih građana, sastao se sa Dejvidom Lingrenom Gerenbekom, savetnikom u američkoj ambasadi, i Natanom Albaharijem, pripadnikom fondacije ISAC, koja u Srbiji zastupa evroatlantske interese.

Susretom opozicionih lidera i američkih specijalnih agenata koordinirao je navodno Denis Ibišbegović, pripadnik inicijative “Ne davimo Beograd”.

Jelena Anasonović i Katerin Virdžinija Valzak

Autor: Novosti/Govori Srbija

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
zdrs
09/02/2019 11:33

veoma cudan tajming ovoga.. kao da.. postoji odredjena pozadinska prica izmedju video klipova.. kao da je montirano..zanimljivo svakako